Виолина Маринова получи приза „Банкер на годината” за трети път.

...
Виолина Маринова получи приза „Банкер на годината” за трети път.
Коментари Харесай

Виолина Маринова: Уверявам българите, че парите са им на сигурно място

Виолина Маринова получи наградата „ Банкер на годината” за трети път.

„ Много хубаво нещо за човек. Моралната премия, като се изключи че тя се базира на резултатите на институцията, която ръководя, това значи доста работа, доста взаимопомощ сред сътрудниците, сред управителния съвет, всеки един чиновник има принос за резултатите”, сподели в изявление за предаването „ Тази неделя” по БТВ банкерът на 2019 година Виолина Маринова.

„ Защото наградата се присъжда, да, на основния изпълнителен шеф, само че той е в резултат на резултатите, които реализира дадена банка”, уточни още тя.

„ Аз, като началник, съм взискателна, строга и по едно и също време с това се старая да бъда обективна, с положителни взаимоотношения с сътрудниците и най-много да им оказвам помощ и да бъда добра към тях. Когато се постанова, да им оказвам помощ постоянно, освен в длъжностен проект, само че по някой път се постанова и в персонален проект да се оказва помощ. Аз считам, че положителните взаимоотношения сред хората могат да допринесат до един добър микроклимат в колектива и до реализиране на резултати. Човек би трябвало да върви на работа с удоволствие”, призна Маринова.

Тя разяснява положението на финансовата ни система. „ Уверявам българите, че парите са им на несъмнено място.

Банките са виновни институции, мощно контролирани и парите са им съхранени. Независимо, че сега има ерозия на лихвените проценти, има негативни лихвени проценти, притокът на депозити в банковата система е по-висок, в сравнение с кредитирането, по тази причина има такава висока ликвидност. Което значи доверие, от страна на нашите клиенти и ние сме длъжни да съблюдаваме това доверие, да го защитаваме”, посочи банкерът.

За идната 2020 година Маринова предвижда към 3 % растеж на стопанската система, поради индикациите от европейските страни и не чака да има рецесия, сходна на тази от 2008-2009 година

„ Ние сме доста по-силно контролирани, в сравнение с бяхме тогава. Тази година, 2019-а, Европейската централна банка направи първо оценка на активите и стрес-тестове на шест банки, които бяха сполучливи и бяха причина за приемането ни в ERM2, ERM2 се чака да увеличи инвеститорския интерес към България. И тези стрес-тестове бяха подготовката или предпоставката за приемането ни в ERM2. Очаква се да има инвеститорски интерес, сигурно за вложителите, чака се да се увеличи кредитният рейтинг на България. Освен това, съгласно някои анализатори, това ще даде подтик на промените в България и ще способства за развиването на икономическата среда, което е значимо за нас”, сподели още Виолина Маринова.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР