Виолетовите“ взеха втора поредна убедителна победа, след като си осигуриха

...
Виолетовите“ взеха втора поредна убедителна победа, след като си осигуриха
Коментари Харесай

Етър разби дубъла на Ботев Пловдив

„ Виолетовите “ взеха втора поредна безапелационна победа, откакто си осигуриха завръщането в елита. След безапелационното над „ Спартак “ с 3:0, през днешния ден етърци разрушиха като посетители и дублиращия тим на „ Ботев “ (Пловдив) с 4:1.

Мартин Тошев означи най-бързия гол за „ болярите “ от началото на шампионата. Секунди след началния сигнал нападателят открадна топката от централния бранител на домакините и с удар около плонжа на вратаря вкара за 0:1. После играта се придвижи в центъра докъм средата на полувремето, когато „ Етър “ още веднъж изригна. Хубава композиция в 23-ата минута, стартирана от Георги Ангелов с подаване към Мартин Тошев, продължи с извеждане на Здравко Илиев. Капитанът надбяга по фланга бранителите, излезе самичък и с удар в ъгъла удвои резултата.

В 31-ата минута хубав гол означи и Георги Ангелов. След заучено осъществяване на корнер намиращият се на задна греда защитник с мощен удар от воле над вратаря повиши на 0:3. „ Болярите “ продължиха да са цялостни господари на терена, а четвъртото попадение падна в 65-ата минута. След центриране от корнер вратарят мазета топката към Емануил Личев, който от няколко метра вкара за 0:4. Малко преди края на мача след едно центриране от корнер домакините стигнаха до почетен гол.

Освен с най-вече точки, етърци са и към този момент с най-резултатно нахлуване (47 гола) и най-хубава отбрана в групата (само 21 допуснати) след лидера ЦСКА 1948 II, който няма право на влизане в елита. На 4 юни от 18:00 ч. в последния си мач отборът приема „ Литекс “, а по-късно от 20:00 ч. на стадион „ Ивайло “ е и тържественото награждаване.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР