Виолета Бойчинова се среща за пръв път с д-р Перухова

...
Виолета Бойчинова се среща за пръв път с д-р Перухова
Коментари Харесай

Виолета Бойчинова: „Д-р Милена Перухова и д-р Мирослав Зашев от болница „Сърце и Мозък“ Бургас са истински ангели хранители“

Виолета Бойчинова се среща за пръв път с доктор Перухова и доктор Зашев в огромна столична болница, където синът й Мирослав е признат за чернодробна трансплантация. След съвещания в Турция и отвод от лекуване там, майката търси помощ още веднъж в София, където за благополучие се намира подобаващ донор.

Две години по-късно доктор Милена Перухова и доктор Мирослав Зашев стават част от екипите на гастроентерология и хирургия към „ Сърце и Мозък “ Бургас. След зачестили недоволства госпожа Бойчинова пътува чак от Габрово, тъй като не може да си показа да се довери на други лекари. През месец февруари тази година, след осъществена колноскопия,д-р Перухова открива туморна групировка на ректума при пациентката.

Виолета Бойчева минава през лъче и химотерапии и на по-късен стадий са осъществени две поредни интервенции от доктор Мирослав Зашев. Туморът е отхвърлен сполучливо и пациентката е изписана.

На един от контролните прегледи госпожа Бойчинова носи благодарствено писмо до управлението на „ Сърце и Мозък “. В писмото си тя споделя следното:

„ Познавам доктор Перухова и доктор Зашев, които направиха чернодробната трансплантанция на сина ми. Тогава те избавиха неговия живот, а тази година избавиха и моя! Те са същински ангели хранители “.

С високия си професионализъм и комплицирани оперативни техники двамата лекари и екипите на хирургия и гастроентерология са избавили стотици човешки животи. Случаят на госпожа Виолета Бойчинова е един от тях.



Д-р Милена Перухова приключва Медицинския университет в София през 2008 година Специализира гастроентерология във ВМА -София под управлението на проф. Кацаров. Д-р Перухова е работила като експерт гастроентеролог в Клиниката по гастроентерология в УМБАЛ Софиямед и в онкологичния център на УМБАЛ Аджибадем Сити Клиник. През 2017 година става част от екипа на УМБАЛ „ Лозенец “, като заема длъжността Началник клиника по вътрешни заболявания. Д-р Перухова прави рутинно горна, долна ендоскопия, перкутанни интервенции под ултразвуков надзор, както и стандартна и доплер ехография. Д-р. Перухова има опит в лекуването и следенето на пациенти след чернодробна трансплантация. Работила е като учител на студенти по медицина в Медицинския факултет на СУ „ Св. Климент Охридски “ София. През 2022 година става част от екипа на МБАЛ " Сърце и Мозък " Бургас.



Д-р Мирослав Зашев д.м. е експерт хирург с над 10 години опит. Работил е в Клиниката по хирургия на УМБАЛ „ Лозенец “, гр. София, както и помощник учител по хирургия към Медицинския факултет на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “. Професионалната му подготовка е в региона на стандартната и миниинвазивната хирургия. Притежава професионален опит при осъществяването на лапароскопска холецистектомия, апендектомия, лапароскопски интервенции при хернии на предната коремна стена, при ингвинални хернии, диагностика и лекуване на доброкачествени и злокачествени болести на дебелото черво, черен дроб и панкреас. Д-р Зашев е минал профилирано теоретично и практическо образование във водещи хирургични клиники в Германия, Франция, Италия, Гърция, Словения, Сърбия. Участва в редица изявления в профилирани хирургични списания в страната и чужбина, както и участия в научни конгреси.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР