Винсент Крихмайер постигна победа №14 за Световната купа, след като

...
Винсент Крихмайер постигна победа №14 за Световната купа, след като
Коментари Харесай

Австриец спечели спускането за Световната купа в Бормио

Винсент Крихмайер реализира победа №14 за Световната купа, откакто завоюва спускането в италианския зимен център Бормио. 31-годишният австриец изпревари с 0,40 секунди канадеца Джеймс Кроуфорд. Трети се подреди Александер Аамод Килде (Норвегия), който изостана на 0.68 от спечелилия.

Водачът за Световната купа Марко Одермат сметка отстъпи на Крихмайер с 1.46 секунди и се подреди на четвъртото място. Рекордьорът по победи на пистата в Бормио Доминик Парис (Италия) този път остана едвам девети, на 2.29 секунди от спечелилия.

Одермат остава отпред за Световната купа с 846 точки. На втора позиция е Аамод Килде с 585. Днешният победител се придвижи с две места нагоре и към този момент е пети. В борбата за дребния бистър глобус в спускането Килде остава отпред с 405 точки и преднина от 99 пред Одермат. Третото място се заема от днешния победител Крихмайр, който е с пасив от 136 пункта.

Сезонът в Световната купа при мъжете продължава на следващия ден със супергигантския слалом в Бормио, който ще бъде и последното тестване за състезателите за календарната 2022 година. Стартът на конкуренцията е в 12:30 часа българско време. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР