Винсент Крихмайер (Австрия) постигна 14-ата си победа в Световната купа

...
Винсент Крихмайер (Австрия) постигна 14-ата си победа в Световната купа
Коментари Харесай

В Бормио: Крихмайер спечели спускането за Световната купа

Винсент Крихмайер (Австрия) реализира 14-ата си победа в Световната купа в ските-алпийски дисциплини, откакто завоюва спускането в италианския зимен център Бормио.

31-годишният австриец си беше безусловно в лична лига през днешния ден, откакто завоюва спускането по извънредно леденото трасе Стелвио с 0,40 секунди пред канадеца Джеймс Кроуфорд.

Времето на спечелилия през днешния ден е 1:54.68 минути, а трети се подреди Александер Аамод Килде (Норвегия), който изостана на 0.68 от спечелилия.

Почти всички бегачи се бореха от старта до финала с сложната за надзор снежна завивка, в това число преобладаващият през сезона Килде, който може да се похвали с три победи от четирите спускания до момента през сезона. Той беше най-бърз в тренировката през вчерашния ден и упованията бяха да бъде любимец и през днешния ден, само че в последна сметка се третото място. Той започва чудесно и в първите метри направи сериозна разлика. В средата на трасето забави, само че по-важното беше, че не загуби баланс. Така 31-годишният играч от провинция Горна Австрия натисна най-после и справедливо завоюва днешното втурване.

Водачът за Световната купа Марко Одермат също се бори, колкото можа, само че в последна сметка отстъпи на Крихмайер с 1.46 секунди и се подреди на 4-ото място. Рекордьорът по победи на пистата в Бормио Доминик Парис (Италия) този път остана едвам девети, на 2.29 секунди от спечелилия.

Одермат остава отпред за Световната купа с 846 точки, като на 2-ата позиция е Аамод Килде с 585. Трети се подрежда Хенрик Кристоферсен (Норвегия) с 385. Днешният победител се придвижи с две места нагоре и в този момент е на 5-о място. В класирането за дребния Кристален глобус лидерът и преди през днешния ден Килде остава отпред, откакто през днешния ден прибави 60 точки и към този момент има 405. Миналогодишният първенец Одермат е на 2-ата позиция с 306, а Крихмайер скочи 2 места нагоре и към този момент е на 3-ото място с 299, следван от канадеца Кроуфорд с 211.

Някои от главните кандидати за челните места не съумяха да завършат, като включително е и Йохан Клари (Франция). Швейцарецът Беат Фойц не взе участие, както и Матиас Майер. Майер трябваше да се откаже в къс период заради стомашно-чревни проблеми. Така късното отдръпване на Майер остави Австрия единствено с петима скиори.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР