Винсънт Дрансфийлд, пенсиониран пожарникар от щата Ню Джърси в САЩ

...
Винсънт Дрансфийлд, пенсиониран пожарникар от щата Ню Джърси в САЩ
Коментари Харесай

109-годишен пожарникар сподели тайните на дълголетието

Винсънт Дрансфийлд, пенсиониран пожарникар от щата Ню Джърси в Съединени американски щати отпразнува 109-ия си рожден ден и показа тайните на дългия живот, заяви Today.

Той е роден на 28 март 1914 година и твърди, че в никакъв случай не е имал съществено заболяване.

„ Той няма болки в гърба. Не страда от болките и неразположенията, които имам аз на 48 години. Нито има главоболие, нищо няма. Това е полуда “, диви се неговата внучка Ерика Лист.

Пенсионерът живее самичък и не се нуждае от помощта на родственици: той към момента кара кола и самичък си купува хранителни артикули.

Дрансфийлд води деен метод на живот и твърди, че е удовлетворен от всеки изживян ден. Отдава дълголетието си на оптимизма и положителния вкус. Според внучката му той в никакъв случай не е спазвал диетата, само че постоянно е бил в добра физическа форма.

109-годишният пенсионер обича италианска храна, хамбургери, салати, млечен шоколад и други сладкиши. Пие кафе всеки ден, понякога и бира, само че не харесва други алкохолни питиета. Дрансфийлд счита, че е станал мощен и здрав мъж, защото е пил доста мляко, до момента в който е работил във плантация като младеж.

Пенсионерът счита, че е живял дълъг живот с помощта на това, че е правил това, което обича. Мъжът е работил като управител по продажби на авточасти към 60 години и е бил член на доброволната пожарна над 80 години. По време на работата си като пожарникар се е срещал с доста положителни хора, тъй че продължава да идва в пожарната и след пенсиониране. Според внучката през 1992 година точно това му е помогнало да оцелее след гибелта на брачната половинка си, с която е живял 54 години.

Дрансфийлд има едно дете, трима внуци и седем правнуци. Наскоро съвсем всички родственици се събраха в къщата на пенсионера, с цел да отпразнуват 109-ия му рожден ден. „ Запазвам позитивното си отношение. Никога не се спирам на неприятното, когато нещо се обърка. Добре съм и се надявам положителният Господ да ме поддържа ”, споделя мъжът.

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР