Винс Макмеън, изпълнителен председател на борда на TKO Group Holdings

...
Винс Макмеън, изпълнителен председател на борда на TKO Group Holdings
Коментари Харесай

Основателят на WWE подаде оставка след обвинения в сексуално насилие

Винс Макмеън, изпълнителен ръководител на борда на TKO Group Holdings и създател на кеч колоса WWE, подаде оставка от позициите си в двете компании, съгласно известие на WWE, получена от CNBC и доказано от компанията.

„ Винс Макмеън подаде оставка от позициите си на изпълнителен ръководител на TKO и на борда на шефовете на TKO. Той към този момент няма да има роля в TKO Group Holdings или WWE, ” съобщи Ник Хан, президент на WWE.

Съобщението идва след обвиняванията, оповестени в четвъртък, за полово принуждение и полов трафик против Макмеън.

Макмеън отхвърли обвиняванията, само че сподели в изказване късно в петък: „ Oт почитание към Вселената на WWE, изключителния бизнес на TKO и неговите членове на борда и акционери, сътрудници, както и всички чиновници и суперзвезди, помогнали на WWE да стане световен водач, през днешния ден взех решение да подам оставка като изпълнителен ръководител и от борда на шефовете на TKO, което влиза в действие неотложно. “

Последните обвинявания против Макмеън са в дело, заведено от Джанел Грант, която твърди, че Макмеън я е предиздвикал да прави секс със „ суперзвезда “ на WWE и други мъже. Искът на Грант има за цел да анулира съглашение за неразкриване на информация, което тя е постигнала с Макмеън при започване на 2022 година, показва CNBC.

В делото на Грант в Окръжния съд на Съединени американски щати в Кънектикът се споделя, че милиардерът Макмеън се е съгласил да ѝ заплати 3 милиона $ като част от тази договорка, само че в последна сметка ѝ е платил единствено 1 милион $ в подмяна на мълчанието ѝ по отношение на държанието му.

Жалбата идва шест месеца откакто федералните правоприлагащи органи извършиха заповед за обиск на Макмеън и му връчиха призовка от огромно жури като част от следствие на заплащането на милиони долари на голям брой дами, измежду които Грант, след обвинявания в полово закононарушение.

Макмеън, който подаде оставка от управителни постове в WWE в средата на 2022 година на фона на вътрешно следствие на компанията, единствено с цел да се върне като неин водач при започване на 2023 година, заплати на WWE 17,4 милиона $ предишния март, с цел да покрие разноските на адвокатска адвокатска фирма, проучила въпросните изплащания.

По-рано във вторник Netflix съобщи, че е сключила 10-годишна договорка, оценена на над 5 милиарда $, с цел да стане новият дом на хитовото кеч шоу WWE Raw и други излъчвания на WWE.
Многогодишната договорка, влизаща в действие през януари 2025 година, ще даде на стриймъра изключителни права за шоуто в Съединени американски щати, както и интернационалните права за разпространяване на Raw в Канада, Латинска Америка и Обединеното кралство.   Netflix също по този начин ще получи интернационалните права и за други шоу стратегии на WWE, включващи Smackdown и NXT, както и други огромни събития като WrestleMania. 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР