Виновниците за смъртта на четиримата работници, погребани под хотел Вероника,

...
Виновниците за смъртта на четиримата работници, погребани под хотел Вероника,
Коментари Харесай

Виновниците за смъртта на четиримата работници, погребани под хотел Вероника, получиха условни наказания

Виновниците за гибелта на четиримата служащи, заровени под хотел " Вероника ", получиха условни санкции. Срутването е от 2015 година. По този метод Върховен касационен съд анулира решението на Апелативен съд - Варна във връзка с подсъдимите Валентин Пенчев и Виолета Данова, строителни надзорници по дейностите за ремонт на хотел " Вероника " в курортен комплекс " Слънчев ден ".

11-етажният хотел " Вероника ", благосъстоятелност на пловдивския бизнесмен Георги Гергов, се срути на 8 април 2015 година. Загинаха служащите Борислав Стефанов, Манол Манолов, Тодор Тодоров и Йосиф Стефанов. Те събаряли постройката, като ръчно подсичали колоните и рязали арматурите на партерния етаж, което довело до загуба на резистентност и сриване на структурата. Съдебният акт може да се апелира и стачкува пред Върховния касационен съд.

Съдът призна Валентин Пенчев за отговорен в това, че в интервала 26.03.2015 година - 08.04.2015 година в гр. Варна, заради немарливо осъществяване на строително надзорна активност на обекта хотел " Вероника ", е предизвикал гибелта на четиримата. Той получи наказване от 2 години " отнемане от независимост ", което се отсрочва с тригодишен изпитателен период.

Върховен касационен съд призна и Виолета Данова за отговорна в това, че в интервала 26.03.2015 година - 08.04.2015 година в гр. Варна, заради немарливо осъществяване на строително надзорна активност на обекта хотел " Вероника ", по несъобразителност е предизвикала гибелта на Борислав С., Манол М., Тодор Т. и Йосиф С. Тя също получи наказване от 2 години " отнемане от независимост ", което се отсрочва с тригодишен изпитателен период.

Освен това Валентин Пенчев би трябвало да заплати на всеки от гражданските ищци Бистра Д. и Таня Д. сумата от 25 000 лева, представляващи обезщетение за претърпени неимуществени вреди от закононарушението, ведно със законната рента върху тях от 08.04.2015 година Идентична кръвнина е длъжна да заплати и Виолета Данова, другият обвиняем по делото, съобщи blagoevgrad24.bg.

Панчев и Данова са наказани и да платят по 2000 лева държавна такса.

Върховен касационен съд оставя в действие въззивното решение в останалата част. Присъдата не предстои на обжалване и протестиране.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР