Виновни за кибератаката срещу Български пощи“ били последните 10 години

...
Виновни за кибератаката срещу Български пощи“ били последните 10 години
Коментари Харесай

Пенсионери без пари заради атака по пощите, вицепремиерката даде тел. да се оплакват

Виновни за хакерската атака против „ Български пощи “ били „ последните 10 години неглижиране “
Хаос с изплащането на пенсиите и великденските надбавки, поради хакерска атака против компютърните системи на „ Български пощи “, провокира напрежение в Страстната седмица. Въпреки уверенията, че възрастните хора няма да бъдат наранени, заваляха сигнали, че в доста обитаеми места жители са оставени без дължимите им пари. Засегнати се оказаха всички консуматори на избрани пощенски клонове.

От Министерството на електронното ръководство обявиха, че знаят за казуса и работят за изясняването му, а отрасловият вицепремиер Калина Константинова изясни, че изплащането за всички е обезпечено.

Според Константинова обаче, през последните 10 години киберсигурността на „ Български пощи “ е била редовно неглижирана, което е и повода за невижданата рецесия. „ От първия ден на нашето ръководство ние приказваме за рационализация на пощите и към този момент сме обезпечили над 100 млн. лева от Плана за възобновяване и резистентност, от които: - 14 млн. за хардуер, което включва компютри и всички нужни лицензи - 21 млн. за сигурна мрежова съгласуваност и 8 млн. за сигурност на системите “, успокои тя всички пенсионери, които разчитат на тези пари, с цел да посрещнат ежедневните си потребности.

Тя прикани клиентите на пощите да алармират незабавно при отвод да им бъдат изплатени пенсиите на стационарен телефон – 02 949 32 80.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР