Виното е една от най-харесваните напитки в света, но се

...
Виното е една от най-харесваните напитки в света, но се
Коментари Харесай

Лекар отсече: Ето на кого е категорично забранено да пие вин...

Виното е една от най-харесваните питиета в света, само че се оказва, че има хора, които не могат да се насладят на усета му

Лекарят Лин Постън споделя, че за някои категории хора даже една чаша може доста да повлияе на живота и да скапе здравето им.

На кого е неразрешено да пие вино и в какво може да стане?

Хората, страдащи от диабет, би трябвало да бъдат доста деликатни. Лин Постън показва, че множеството виновност покачват кръвната захар или провокират неочаквани скокове при този индикатор, което е доста рисково.

В никакъв случай не би трябвало да пиете вино на празен корем, тъй като това ще докара до внезапно повишение и по-късно бързо понижаване на равнището на глюкозата. В резултат на това може да се развие хипогликемия и даже кома.

Пиенето на вино е противопоказано за тези, които одобряват болкоуспокояващи или седативни медикаменти. Те карат мозъка да стартира да работи по-бавно. Същият резултат се следи при пиянство на алкохолни питиета.

Заедно те могат да причинят проблеми с централната нервна система. В тежки случаи човек може да изпадне в кома и също да почине заради прекъсване на дишането.

Ако имате астма, даже чаша вино може да провокира тежък астматичен припадък. Лекарят споделя, че виното съдържа сулфити. Астматиците са извънредно чувствителни към тези субстанции. Когато сулфитите навлязат в тялото, те могат да причинят голям брой странични резултати.

Разбира се, не можете да пият вино хора, които одобряват медикаменти, ориентирани към лекуване на продължителен алкохолизъм. Трябва да се обърне внимание на обстоятелството, че когато се пие алкохол на празен корем, той доста бързо се всмуква от тялото и може съществено да навреди на здравето.

Ако в стомаха има задоволително количество храна, тогава пиенето на алкохол ще бъде по-безопасно и навлизането му в кръвта ще се забави няколко пъти. Хората, които ядат преди да пият алкохол, нормално се усещат доста по-добре. Кръвният поток става по-бавен и тялото работи интензивно, с цел да го адсорбира алкохола и в профил, написа Zdrave.to
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР