Виното е една от любимите напитки на хората по цял

...
Виното е една от любимите напитки на хората по цял
Коментари Харесай

Съвети: Кое сирене да изберем за любимото си вино

Виното е една от обичаните питиета на хората по целия свят. Ако и на вас ви е обичана, то несъмнено я предпочитате за своите домашни празненства. Виното обаче си отива и с подобаващите сирена. Всъщност всяко вино си има и „ своето “ сирене. В идващите редове ще посочим и кои са идеалните „ придружители “ за виното ви.

Синьо сирене

То може да бъде приготвено от краве, овче или козе мляко. При процеса на зреене се прибавят благородни плесени – сини или зелени. Те придават неповторимия им усет. С времето сирената ускоряват аромата и усета си, тъй че при консумация е добре да знаете възрастта на сиренето.

Този тип сирене се комбинира с десертни виновност, които са по-слаби и отлично балансират острия усет. Такива виновност са порто, шира и някои типове розе. Може да си подхожда добре и с калифорнийското каберне, както и каберне совиньон и совиньон блан. Ако сиренето обаче е доста остро, то на последните може да се скапе усета. Затова е добре да заложите на алените виновност. 
Ако всеки ден ядете СИРЕНЕ, с тялото ви ще се случи ето ТОВА!
Сиренето е една от тези храни, които наложително участват на трапезите ни. Независимо от това, че е обичано, добре е да знаете по какъв начин в...
Прочети повече
Сирене „ Бри “

То се прави от сурово пастьоризирано краве мляко. Има френски генезис, както подсказва и името му. То е с мека и кремообразна текстура и с тънка ядлива обвивка. Често този тип сирена се подправят с разнообразни билки, маслини или чесън. Хубаво е да се употребява в пика му на зрялост, с цел да се усетят всички усети.

За това вино са подобаващи всички типове пенливи и леко газирани виновност. Препоръчителни са сортовете от Франция, Испания или Калифорния.

Моцарела

Прясното сирене се прави от биволско мляко, само че в последно време се употребява и краве. Среща се в разнородни форми, само че най-честата е овална мека форма. Подходящо е за салати, които съдържат домати и маслини, каквато е и „ Капрезе “. Босилекът като добавка придава още по-наситен усет. Характеризира се с кремообразна, фина и мека текстура, с минимално солен усет.

Препоръчителни са сухи виновност, като от района на Лоара, Франция, както и совиньон блан. Можете да полеете сиренето с мед, преди да го сервирате за феновете на сладко-солените усети.
Кое сирене е уместно за виното, което пием?
Всички знаем какъв брой изтънчена напитка е виното и че е харесвано от доста хора. Ако го предпочитате и вие, изключително при събирания със семе...
Прочети повече
Пармезан

То се прави от обезмаслено краве мляко или съвсем обезмаслено. То се характеризира със сухота и компликация при дъвчене, в случай че се хапва на огромни резени. Затова и в кулинарията се употребява настъргано. Има мощен и изострен усет.

Съчетава се добре със сладки виновност от региона на Токсана, Италия. Брунело ди Монталчино се потребност е към 10 години и нормално е много скъпо. Въпреки всичко си струна комбинацията сред него и пармезана.

Пекорино


Това е италианско сирене и особеното при него е, че се прави от овче мляко. Отлежаването и узряването на сиренето е сложен развой, само че несъмнено чакането си коства. Вкусът на този тип сирене е несравним!

Сиренето се съчетава с червени виновност, които имат висок % на алкохол. Самото сирене позволява и по-наситени виновност със мощен усет.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР