Вино, уиски, ром - това са едни от най-предпочитаните от

...
Вино, уиски, ром - това са едни от най-предпочитаните от
Коментари Харесай

Whisky, Rum & Wine фест отново опиянява София с над 800 вида алкохолни напитки

Вино, уиски, ром - това са едни от най-предпочитаните от ценителите алкохолни напитки. А всички тях сплотява един от най-опияняващите фестивали, който се организира в София от 2015 година насам - Whisky, Rum & Wine.
 Уиски с лед - метод на приложимост
Какъв е верният метод за пиянство на уиски

Ако обичаме питието ни да е с по-ниска температура

Новото му издание чакаме в столицата този петък и събота - 19 и 20 април. Събитието за следващ път ще събере на едно място представители на премиум марки и ценители на хубавите питиета, с цел да споделят общественото прекарване дружно, както и персонални усещания и познания. Посетителите ще могат да научат повече за историята, индустриалния развой и вкусовите характерности на другите напитки.

По време на тазгодишното издание ще вземат присъединяване повече от 50 изложители на над 500 премиум клас етикети уиски и ром, както и над 300 виновност от целия свят.

Освен представянията и дегустациите, част от събитието ще бъдат и общо 10 майсторски класа. Те ще бъдат водени напълно от задгранични лектори, притежатели и световни посланици на марките. Сред тях е Дънкан Грант - представител на шестото потомство от семейството Грант, притежатели на дестилерията GLENFARCLAS, която има 187-годишна история в основаването на малцово уиски.
 Дънкан Грант

Дънкан Грант

Освен дегустацията на специфична селекция от уискита, на участниците в майсторския клас на шотландеца ще бъде показана и колекционерска бутилка GLENFARCLAS 50YO. Тя и още пет други ще бъдат препоръчани на Whisky, Rum & Wine 2024 на цени, достигащи до 20 хиляди лева

Гост на фестивала ще е също и Андрю Ленг - трето потомство от семейството самостоятелни бутилатори Hunter Laing. Те основават и най-новата, десета дестилерия - ARDNAHOЕ на остров Айла, познат като " люлката на скоча ". Специалното в това е, че тази година се чака за първи път на свободния пазар да бъде пуснато уиски, основано там. А събитието е вълнуващо за ценителите на хубавите питиета по целия свят.

Освен забавни елементи към основаването на най-новото уиски на остров Айла, по време на мастъркласа на Андрю Ленг участниците ще имат опция да дегустират и от най-ценните бутилки с отлежали 30-годишни уискита с подписа на Hunter Laing.
 Андрю Ленг

Андрю Ленг

На фестивала с майсторски клас ще бъде показана и още една от дестилериите на о. Айла - Bruichladdich Distillery. Лектор ще е Анна Купцова - дипломат на марката с над 15 години опит и пристрастеност към едномалцовото уиски.

И защото въпреки всичко Whisky, Rum & Wine не е събитие, което се концентрира единствено върху една от алкохолните питиета, няма да бъдат подценени нито рома, нито виното.

Посетителите ще могат да схванат повече за доминиканския премиум ром Ron Barceló, MATES Rum и специфичната селекция ромове от Барбадос, Доминиканската република, Тринидад и Никарагуа.

Ще бъдат показани и селекция бутикови виновност VINULTURA от района Малборо, Нова Зеландия, както и Champagne AYALA, чиято история датира още от далечната 1860 година
 Снимка 661364

Whisky, Rum & Wine 2024 ще бъде хазаин и на няколко министър председатели на питиета, които публиката ще може да дегустира за първи път в България. Сред тях са известното премиум грейн корейско уиски HWAYO (то се създава по специфична технология от ориз), както и виновност от категорията Zero - т.е. такива без алкохол, захар, изкуствени оцветители и добавки, и с ниско калорийно наличие.

Друго, което отличава тазгодишното издание на фестивала, е нововъведената " Просеко зала ". Обособеното пространство ще е отдадено на все по-популярната категория Bubbles wines и ще събере 12 изложители, които ще предложат на посетителите да опитат разнообразни марки " Просеко ", шампанско и други пенливи виновност.
 Защо калифорнийското вино е измежду най-хубавите в света
Защо калифорнийското вино е измежду най-хубавите в света

Защо по този начин счита и Гордън Рамзи

Whisky, Rum & Wine 2024 е на 19 и 20 април в хотел " Маринела ", а повече информация за събитието има.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР