Винетки могат да бъдат закупени в над 3 000 пункта

...
Винетки могат да бъдат закупени в над 3 000 пункта
Коментари Харесай

АПИ напомня да се пази касовата бележка за винетката

Винетки могат да бъдат закупени в над 3 000 пункта в страната, оповестиха от организация " Пътна инфраструктура ".
372 от местата, където могат да се закупят винетки, работят непрекъснато. Това са огромните бензиностанции, офисите на " Български пощи ", регионалните пътни ръководства и гранично контролно-пропускателните пунктове.

В дистрибуторската мрежа сега има над 2 млн. винетки. От тях 900 хиляди бр. са годишни за леки коли.

До края на януари по пунктовете ще има 5 млн. броя. На страницата на организацията има цялостен лист с местата, от където може да се закупи винетен стикер.

Крайният период на годност на годишните винетки за 2017 година е 31 януари 2018 година

За първи път годишната винетка за всички транспортни средства ще важи за период от една година от датата на пазаруването й. Например, закупена на 3 март 2018 година винетка ще важи до 2 март 2019 година При покупката от АПИ поучават да се изиска и касова записка с вписан регистрационен номер на транспортното средство и да се пази касовия бон.

До края на ноември 2017 година са продадени 6 985 024 винетки. Начислените доходи са 338 619 953 лева От събраните досега 338 млн. лева, близо 244 млн. лева са от водачите на леки коли, а към 95 млн. лева от камионите над 3,5 тона.

От АПИ подчертават, че за трета поредна година, цените на всички винетки за леки коли са непроменени. Годишната е 97 лева, месечната 30 лева, а седмичната 15 лв..

От тази година за пръв път има и тримесечна винетка за леките коли, която коства 54 лева По този метод мотористите и водачите, които ръководят колите си най-вече през лятото или по време на по-дълга отпуска или пък не живеят непрекъснато в страната, да употребяват по-краткосрочен стикер.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР