Винеткагейт“. Така нарече най-новата разкрита афера за брутални далавери на

...
Винеткагейт“. Така нарече най-новата разкрита афера за брутални далавери на
Коментари Харесай

„Винеткагейт“: Брутални разкрития за далвери на „Промяната“ с имоти

„ Винеткагейт “. Така назова най-новата разкрита спекулация за брутални далавери на „ Продължаваме промяната “ проверяващата медия BIRD.BG. Вчера уеб сайтът разгласява информация за въпросните покупко-продажби, а през днешния ден към този момент ги поддържа с доказателства.
Safe News разгласява поста на BIRD.BG и оповестената от тях информация без редакторска интервенция:
#Винеткагейт – кое не е ясно  ❓ Ако още не сте научили за вчерашното ни разобличаване и по какъв начин се прави облага от 1,5 милиона лева от една имотна договорка, просто вижте цените в евро на кв.м. на които еднакъв покупател заплаща на #ДаниелЛорер – #депутат от Промяната и на задлъжняла към кредитори компания, на една и съща дата, в една и съща постройка.  ❗️ Лице, чийто бизнес зависи от страната, купува апартамент от лице, което е върховен ръководещ в страната. Лицето с бизнеса заплаща на лицето с страната един милион лева над пазарната цена.
А ето какво разкрива на уеб страницата си BIRD.BG:

Бивша компания на Асен Василев е с блокирани сметки поради иск на американски жител за 5 милиона лева, само че е съумяла да избави парцелите си с преференциална договорка. Купувач е компанията на Станислава Арнаудова, известна като Кралицата на Винетките. Привилегирован медиатор, прибиращ 7% от всяка винетка. Въпреки поръчките този % да се промени, досега смяна няма и комисионните си вървят. Освен това Арнаудова в персонално качество е придобила и парцел на Даниел Лорер за рекордна цена. Което навежда на хипотезата за насрещна престация.

Спасяването на министър Василев

На 29 декември 2023 г. Марио Иванов Сотиров, шеф и сегашен притежател на  “СТВ Консълтинг ” ЕООД, както и доближен на “Продължаваме Промяната ”, и министър Василев, подава в Търговския указател импортираната ден преди това молба до съда за оповестяване на компанията в несъстоятелност.

Причината за това е, че на 17.11.2023 година американският гражданин Себастиян Бретшнайдер е получил от съда обезпечителна заповед за над 5 милиона лева (5 013 317.86). Издадена на негово име. И е наложил запор на сметките на компанията.

Претенциите на Бретшнайдер към други активи на компанията обаче са прозорливо обезвредени два месеца по-рано. На 7 септември 2023 година “СТВ Консълтинг ” продава дворното място и пет парцела в постройка на ул. “Чаталджа ” 3 в София за близо 3 милиона лв.. И три месеца по-късно банкрутира.

Първите признаци за проблеми на “СТВ Консълтинг ” се появяват през лятото на 2023 година, когато за малко компанията задлъжнява към Национална агенция за приходите. Като в началото е вписана с близо 30 хиляди лева задължения към хазната. След като през август съобщихме за задължението, компанията бързо изплати остатъка от съвсем 6 хиляди лева

“Спасителят ” на “СТВ Консълтинг ” е небезизвестната “Кралица на винетките ” Станислава Арнаудова. Тя плаща над 3 милиона лева. за така наречен “офис на Промяната ” на Чаталджа.

Парите обаче се изпаряват в незнайно направление и Себастиян Бретшнайдер съумява да блокира единствено 561 790 лева

 

 Снимка: BIRD.BG

 

Пълният текст на молбата до съда може да изтеглите и разгледате от партидата на “СТВ Консълтинг ” ЕООД в Търговския указател.

Марио Сотиров е дълготраен шеф на компании на Асен Василев, както и на “СТВ Холдингс ” ЕООД и “СТВ България ” ЕООД. И двете благосъстоятелност на офшорката “Акселберт ” (Akselbert Ltd), записана на Британските Вирджински острови. Както разкрихме в наша публикация по-рано, офшорката и към днешната дата е благосъстоятелност на министъра на финансите Асен Васков Василев. Според информацията в Търговския указател. Освен това, двете фирми не са подавали финансови доклади през последните три години и са в нарушаване.

Станислава Арнаудова е мажоритарен притежател във компанията “Интелигентни Трафик Системи ” АД. Която получи по подозрителен метод посреднически права да продава винетки на системата BGToll с комисионна от 7%. В общественото пространство тя е свързвана с Борис Марков. Бивш ръководител на Съюз на демократичните сили и чиновник на австрийската Kaptsch. Която построи тол-системата със абсурден контракт и продължава да я поддържа против още милиони.

Сделка на Лорер с 1,5 милиона лева облага

Това обаче не е всичко. Арнаудова прави договорка и с Даниел Лорер, депутат от “ППДБ ” и някогашен министър от “Продължаваме Промяната ” в кабинета на Кирил Петков. Той също има парцели в тази постройка на ул. “Чаталджа ” 3 в София. Лорер ги продава в същия ден като “СТВ Холдингс ”, само че на Арнаудова в персонално качество. Продава ги с голяма облага.

Имотът на Лорер е платен от  “СТВ Консълтинг ” 351 950 лева. преди малко повече от година. Тогава той е министър на иновациите от Промяната. На 07.09.2023 година Лорер продава парцела за 1 858 038.50 лева

 

 Снимка: BIRD.BG

Даниел Лорер купува парцела от “СТВ Консълтинг ” в станалата известна като “Офис на Промяната ” постройка на ул. “Чаталджа ” 3 през април 2022 година, до момента в който е министър. Имотът е заявен на последните два реда (2 х 175 975 лева.) в таблицата с парцели във финалната му декларация.

 

 Снимка: BIRD.BG

 

 Снимка: BIRD.BG

 

Промяна, но различен път…

Безобразните комисионни на медиаторите в търговията с държавните винетки станаха причина за парламентарни въпроси към служебния министър на районното развиване Иван Шишков. Който разкри, че те са получили над 110 милиона лв. облага от препродажба на винетки. Имаше планове тяхната комисионна да се понижи от 7% на 3%, които обаче потънаха в небитието. А многомилионните покупко-продажби на Арнаудова с водещи политици от Промяната са знак, че смяна за този рентабилен бизнес не се обрисува.

Прави усещане и новаторският метод на политиците от Промяната, спрямо техните съдружни сътрудници от ГЕРБ. Докато при ГЕРБ имахме добре отработена скица за пазаруване на евтини парцели на данъчна оценка, с цел да не се демонстрират недекларирани приходи, при Промяната имаме продажби на парцели на рекордни цени. От които намирисва на насрещна престация за корупционни услуги. И в двата случая злоупотребата е видна като въшка на чело, само че доста мъчно доказуема.

Източник – BIRD.BG

Още вести четете в секция България

 

 

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР