Вината за унищожителното наводнение в Аспарухово преди вече 4 години

...
Вината за унищожителното наводнение в Аспарухово преди вече 4 години
Коментари Харесай

Наводнението в Аспарухово - когато правосъдието не работи

Вината за унищожителното наводняване в Аспарухово преди към този момент 4 години е на тези, които не са планували задоволително ефикасна инфраструктура за отводняване. Около това мнение се сплотиха поданици на варненския квартал и юрист, който води цивилен искове по отношение на случая. Юристът предизвести, че има единствено още 1 година преди да изтече давностния период от 5 години, в който може да се търси виновност за наводнението.
Допълнително съображение за правотата им е решение на Варненския областен съд от края на предходната седмица. Съгласно решението, което е разследване от частна тъжба, извършеното следствие в границите на досъдебното произвеждане не е всестранно и цялостно, а от там се явява и незаконосъобразно. В определението се акцентира, че при образуване на вътрешното си разбиране прокурорът е обобщил заключенията на движимостите лица, което е значително процесуално нарушаване довело до ограничение на правата на страните в процеса.
Съдът смята, че в съответния случай прокуратурата би трябвало да откри има ли позволени нарушавания от съответни длъжностни лица, които да са в директна причинно-следствена връзка с наводнението и в случай че има такива, то съответните длъжностни лица били ли са длъжни и могли ли са да плануват публично рисковите последствия?
Преди четири години, на особено питане от страна на Actualno.com, общинските управляващи в Аспарухово в лицето на тогавашния областен кмет Йордан Николов прецизираха, че има пет канала и дерета, които не могат да бъдат почистени от никого . Като причина се акцентира " мъчнопроходим район” и огромна височина. Става въпрос за следните канали-дерета:
– „ Сакама дере”, което се намира от сп. „ Моста” м. „ Ракитника” – м. „ Черноморец”
- „ Сухо дере” – сред ул. „ Фичоза”, кв. „ Галата” – м. „ Прибой”
- дере от м. „ Карантината” – до паметника „ Лодка”
- дере в м. „ Боровец-юг” – (под маг. „ Тихия кът”)
- дере в м. „ Прибой” – (по пътя за почивните бази)
Отделно по това време централната администрация във Варна разгласи публично, че нито един кмет на регион във Варна не се е възползвал от общо 200 хиляди лв., планувани за разчистване на отводнителни канали и дерета през 2014 година .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР