Вината за трагедията е на цялото наше общество, което има

...
Вината за трагедията е на цялото наше общество, което има
Коментари Харесай

Калоян Паргов: Катастрофата на „Черни връх“ е дълга сянка от стар грях

Вината за нещастието е на цялото наше общество, което има прекомерна толерантност и къса памет, безапелационен е заместник-председателят на комисията по превоз и пътна сигурност от Българска социалистическа партия в СОС

Жестоката злополука на бул. „Черни връх“, лишила два млади живота, е дълга сянка от остарял грях. Това сподели заместник-председателят на комисията по превоз и пътна сигурност в СОС от Българска социалистическа партия Калоян Паргов. Той направи коментара по време на чуването на началника на отдел „Пътна полиция“ към Столична дирекция на вътрешните работи комисар Тенчо Тенев при започване на днешната постоянна сесия на Столичния общински съвет. Поводът беше тежката злополука на бул. „Черни връх“, която лиши живота на две млади дами на 22 и 26 години вечерта на 5-ти юли.
„Цитатът от Агата Кристи, че старите грехове имат дълги сенки е доста подобаващ в този случай, разяснява Калоян Паргов. – Жестоката злополука, лишила живота на две млади дами, е тъкмо тази сянка, която хвърлят греховете на редица институции през последните над 15 години. Спомням си думите на един основен секретар на Министерство на вътрешните работи, който споделяше: „ние ги хващаме, те ги пускат“. По-късно, когато същият човек стана министър председател, нищо не се промени и продължи да натрупа грехове, които през днешния ден хвърлят дългите си сенки. Вината за това е на цялото ни общество, поради неговата прекомерна толерантност и къса памет във връзка с произшествията. Защото всички се възмущаваме надълбоко, когато се случи покруса, само че единствено за ден-два. След това всичко отново си е както досега. До идната трагедия“.
Калоян Паргов добави, че пълномощията на комисар Тенчо Тенев са лимитирани по закон, а началото на смяната би трябвало да стартира от Закона за придвижване по пътищата и налагането на доста по-сериозни наказания за нарушителите. „Разбира се, че и Столична община може да взе участие в предотвратяването на бъдещи такива нещастия, да вземем за пример с разполагане на повече механически средства по булевардите и улиците в София, взаимно с КАТ, разяснява Калоян Паргов. – Тук няма никакво значение кой от коя част на политическото пространство е. Много е значимо час по-скоро да бъдат направени промени в Закона за придвижване по пътищата и ние още в този момент можем да призовем публично Народното събрание да поеме тази задача, като главен приоритет“.
Заместник-председателят на комисията по превоз и пътна безопазност в СОС добави, че злокобната злополука от 5-ти юли потвърждава още нещо доста обезпокоително в българското общество. „Това е неналичието на почит към законите в България, сподели Калоян Паргов. – Закони има, има и представители на тези закони, само че уважението към тях липсва. Липсва авторитът на институциите, които ги ползват. И тъкмо това буди най-сериозна паника в обществото“.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР