Вината с добър аромат или букет са най-добри, когато става

...
Вината с добър аромат или букет са най-добри, когато става
Коментари Харесай

Питие за добро здраве: В Германия расте интересът към безалкохолното вино

Вината с добър мирис или букет са най-хубави, когато става въпрос за основаване на вино без алкохол, съгласно немски сомелиер, представен от ДПА.

" Само едно положително вино може да стане безалкохолно ", споделя Феликс Фишер, началник на избата в Kolonne Null, основана в Берлин компания, която сортира виновност от Европа и отстранява алкохола от тях.

Той и екипът му са прекарали последните четири години в изследване по какъв начин този развой въздейства върху усета на виновността.

Интересът в региона пораства и повече винарни и кооперативи на лозари оферират безалкохолни виновност, споделя Ернст Бюшер от Германския институт по виното.

Въпреки това делът на безалкохолния ризлинг, розе или кюве е бил по-малко от 1% от общото ползване на вино в Германия през 2022 година, отбелязва той.

Съотношението обаче нараства, като продажбите в бранша на търговията на дребно с храни са се нараснали с към 18% през 2022 година, макар че няма налични безспорни данни.

Прогноза на института за пазарни изследвания IWSR допуска годишен растеж от 7%, споделя Михаел Деген от Messe event management, основана в Дюселдорф. Той управлява водещия интернационален панаир за вино ProWein.

" Без алкохол и нискоалкохолно " е значима наклонност, разяснява той. " Вече въобще не можеш да я заобиколиш ". Тенденцията се дължи на по-голямата осведоменост за здравето от страна на по-младото потомство и изменящото се потребителско държание, съгласно уредниците на ревюто. " Освен по-младите хора, доста дами също желаят безалкохолно вино ", споделя мениджърът по продажбите Вилхелм Кайхер от кооперативната винарна Heilbronn.

От тези, които от ден на ден харесват безалкохолни виновност, 60 до 66 % са дами, съгласно представително изследване, извършено от института за пазарни изследвания Nielsen през 2020 година

Освен това има хора, които " обичат да пият нещо с усет на вино, само че лекарят е споделил, че би било добре, в случай че към този момент не пият вино ", добавя Кайхер.

Кооперативът продава сред 80 и 100 хиляди бутилки безалкохолно вино всяка година, 6 до 8 % от общото произвеждане, споделя той.

" Ризлингът е един от най-продаваните ", споделя съоснователят и началник на компанията Филип Рьосле от Kolonne Null. Неговият екип продава към 700 хиляди бутилки, два пъти повече в сравнение с, когато са почнали.

" Липсата на задоволително безалкохолно комбиниране с храна " е това, което дало на Рьосле концепцията за бизнеса. Преди се е занимавал с изкуство.

Хората от време на време са доста рационални при избора си да купят безалкохолно вино, споделя Мариан Коп, ръководещ шеф на кооператива Lauffener Weingärtner. " Хората желаят да се причислят към пиенето на вечеря, само че не желаят алкохол. " Често обаче безалкохолното вино към момента не дава отговор на упованията, добавя той. " Ние просто се учим, както се научи бирената промишленост, която е 40 години пред нас ", отбелязва Коп. " Но в този момент сме в миг, в който разочарованието бързо понижава. "
" Много хора, които желаят да заобикалят алкохола, когато пият вино, считат, че вместо това може да пият гроздов сок ", отбелязва Бюшер. " Но той съдържа единствено плодовите нотки от гроздето. " Липсва му " виненият " усет, който идва единствено от ферментацията, прибавя той.

Благодарение на новите технологии и по-добрите процеси виното без алкохол е доста по-вкусно, в сравнение с преди единствено няколко години, споделя Бюшер.

" Например, деалкохолизирането на виновност в този момент се прави по доста удобен за аромата метод при относително ниски температури под 30 градуса по Целзий. "

Германските производители са интернационалните водачи в производството, отбелязва той.

По думите на Бюшер се губи към 15% от размера на виното по време на деалкохолизацията, което се отразява на цените.

Що се отнася до усета, би трябвало да се преглеждат богати на мирис сортове грозде и качество, тъй че оптималната част от аромата да може да премине в бъчвата и бутилката, добавя Бюшер.

Това оказва помощ до известна степен да се компенсира неналичието на алкохол във виното. " Защото алкохолът е притежател на усета, като мазнините в храната. "

Залозите са огромни. " Индустрията желае крайният артикул да бъде допустимо най-близо до виното ", споделя Бюшер.

 Безалкохолното вино се пробва да си пробие път във Франция Безалкохолното вино се пробва да си пробие път във Франция

Някои лозари прибавят плодови нотки, ванилия или вержус - кисел сок, изработен от смачкано неузряло грозде.

" Но всичко това няма безусловно нищо общо с плодовото вино ", споделя Бюшер. " В последна сметка това е 99.9% вино. "

Можете да опитате нотка лайм в безалкохолния Ризлинг с Риванер, създаден от Lauffener Weingärtner. Фабриката Jörg Geiger в Баден-Вюртемберг също употребява цветя и билки в своите питиета.

Други експерти в региона на безалкохолните артикули следват комплицирани процеси за възобновяване на аромата на дестилирания алкохол и го прибавят към деалкохолизираното вино, споделя Бюшер.

Германия промени своите закони за виното. Вината към този момент могат да бъдат класифицирани като " деалкохолизирани " при алкохолно наличие от 0.5%. Но това изложение не обгръща виновност, към които са добавени овкусители, които са разказани като безалкохолни смесени питиета въз основата на деалкохолизирано вино или деалкохолизирани овкусени питиета на винена основа. Както и да се назовават, новите гами виновност без или с малко алкохол се търсят най-вече за специфични мотиви, надалеч от вкъщи, за комбиниране с добра храна или за пиянство на конференции, съгласно експерти в сектора.
" Моята прогноза е, че след пет до 10 години всяка винарна, по този начин както в този момент предлага секо или пенливо вино, ще има и безалкохолно вино в гамата си ", счита Бюшер.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР