Винъс Уилямс изпусна големия си шанс за трета титла от

...
Винъс Уилямс изпусна големия си шанс за трета титла от
Коментари Харесай

Стивънс-Кийс е женският американски финал на US Open

Винъс Уилямс изпусна огромния си късмет за трета купа от US Open, като се елементарни с конкуренцията на полуфиналите, а борбата за купата ще е сред други две американки - Слоун Стивънс и Мадисън Кийс. Това е първият край от Големия шлема и за двете тенисистки, които си проправиха път през най-хубавите в Ню Йорк и имат късмет да пренапишат историята, съобщи Sporta.bg.

Слоун Стивънс надви над 37-годишната ветеранка Уилямс с 6-1, 0-6, 7-5 и по този начин се класира за решителната борба. Номер 83 в света бе отвън кортовете цели 11 месеца, завръщайки се чак на тазгодишния " Уимбълдън ", само че направи чудото и има късмет за първи " мейджър " трофей.

В началото на мача двете представителки на домакините си размениха по един гейм, само че оттова нататък стартира цялостната доминация на 24-годишната тенисистка. Тя взе всички геймове до края на частта, осланяйки се на положителната си игра от главната линия, само че и на множеството непредизвикани неточности на надалеч по-опитната Винъс.

37-годишната Уилямс обаче се съвзе в идващия сет, а Стивънс рухна и стана друга тенисистка. Винъс набра инерция и размаза съперничката си с 6-0 в сета.

Очакваше се, че Стивънс ще се пропука след свободното рухване в частта, само че в противен случай, тя се подвигна бързо на крайници. В решаващия сет Слоун поведе с 2-0, само че номер 9 в света обърна нещата до 3-2. 24-годишната американка обаче още веднъж проби и дръпна с 4-3. Множеството обрати не свършиха дотук. Уилямс поведе с 5-4 и изглеждаше в по-благоприятна позиция да се класира на финала. Тя обаче катастрофира в идващите 3 гейма и Стивънс ликуваше.

Така Винъс пропусна шанса да завоюва купа от шлема тази година, откакто игра и финали на Откритото състезание на Австралия, и на Уимбълдън. Тя завоюва купите на " Флашинг Медоус " чак през далечните 2000 и 2001 година

Стивънс ще срещне на финала в събота Мадисън Кийс, която в профил доста елементарно още една представителка на домакините - Коко Вандеуей. Тя размаза съперничката си с 6-1, 6-2 и също ще се бори за първи трофей от Шлема в кариерата си.

Двете със Стивънс са играли единствено един път между тях - на Мастърса в Маями през 2015, когато Слоун надвива над 22-годишната си съперничка с 6-4, 6-2.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР