Винъс Уилямс и Каролин Вознячки се класираха за финала в

...
Винъс Уилямс и Каролин Вознячки се класираха за финала в
Коментари Харесай

Винъс Уилямс и Каролин Вознячки ще спорят за титлата във финалите на WTA

Винъс Уилямс и Каролин Вознячки се класираха за финала в заключителния шампионат на WTA в Сингапур. Американката се завърна във финалите след неявяване от осем години и съумя да се класира за мача за купата за трети път в кариерата си.

По-голямата от сестрите Уилямс завоюва през 2008 година, а година по-късно още веднъж игра край. Сега тя се оправи с французойката Каролин Гарсия, макар че изоставаше с един сет. Уилямс завоюва след 6:7 (3), 6:2, 6:2, надделявайки след 2.32 часа.

Световната №5 влезе мъчно в дуела правеше доста неточности, само че се възвърне и сподели доста по-стабилна игра във втората и третата част.

" Каролин игра ужасно и всякога, когато си мислех, че имам преимущество тя успяваше да отговори. Наистина беше доста сложен мач. Сега ми следва край против друга доста мощна състезателка, още веднъж Каролин. Мисля, че ще бъде като дежа-вю за мен ", сподели Уилямс.

В другия полуфинал датчанката се наложи със 7:6(9), 6:3 над чехкинята Каролина Плишкова. Това е второ класиране на Вознячки за финала на шампионата след 2010 година, когато отстъпи в три сета пред белгийката Ким Клайстерс.

 Каролин Вознячки се класира за повторно на край в заключителния WTA шампионат.
© Reuters

Каролин Вознячки се класира за повторно на край в заключителния WTA шампионат.

Двубоят сред Вознячки и Плишкова бе доста оспорван, като в първия сет чехкинята пропусна три сетбола при 5:4 гейма на собствен сервис. В тайбрека Вознячки поведе с 6:1 точки, пропиля пет следващи сетбола, което даде нов късмет на Плишкова да завоюва първия сет при 7:6. Вознячки отрази първата опция, разкрила се пред Плишкова, само че чехкинята още два шанса за довеждане докрай на сета при 8:7 и 9:8 точки, само че още веднъж не съумя да ги осъществя.

Маратонският първи сет въпреки всичко завърши след час и 24 минути игра при 11:9 точки за Вознячки, която го затвори при шестата си опция да го направи.

Вторият сет стартира с 4 пробива в първите пет гейма, като двете тенисистки си размениха по два такива. В осмия гейм Вознячки осъществя нов подобен, който този път се оказа решителен и разреши на датчанката да завоюва и втория сет след 6:3.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР