Винаги трябва да внимавате с парите си – както къде

...
Винаги трябва да внимавате с парите си – както къде
Коментари Харесай

Трябва ли възрастните хора да купуват златните кюлчета на Costco?

Винаги би трябвало да внимавате с парите си – както къде ги държите, по този начин и къде ги съхранявате. Това е по-важно в днешната неравномерна стопанска система, с ниска безработица, само че упорита инфлация и високи лихвени проценти. На този декор е значимо деликатно да се претеглят плюсовете и минусите на всяко финансово основание. Особено за възрастните хора, доста от които може да разчитат на обществено обезпечаване и пенсионни спестявания, всеки тип инвестиция би трябвало да бъде скъп.

Въпреки това, един от интелигентните подходи, които мнозина започнаха през 2023 година, е да влагат в благородни метали, изключително злато и сребро. Има доста топ компании за вложение в злато, които могат да ви оказват помощ да започнете, като даже Costco се причисли към микса предишния месец. Складът за търговия на дребно стартира да предлага златни кюлчета от 1 унция и те бързо се разпродадоха онлайн, защото търсенето измести инвентара.

Но би трябвало ли възрастните хора също да купуват златни кюлчета на Costco? И какво, в случай че не могат да се снабдят с подобен в търговеца на дребно? За благополучие има доста други скъпи други възможности на проучванията. Започнете с поръчка за безвъзмезден комплект информация за златото тук, с цел да научите повече.

Трябва ли възрастните хора да купуват златни кюлчета на Costco?

Двете златни кюлчета, които сега се продават от Costco, са на цени от $1980 и $1950, което ги слага тъкмо в диапазона на междинната цена на златото към октомври 2023 година Но без значение дали ги търсите персонално или посредством онлайн компания за злато, има безапелационни аргументи, заради които би трябвало да купите лъскавия жълт метал в този момент. Ето три съществени:

За отбрана против инфлация

Златото е известно с голям брой преимущества, само че може би нито едно не е толкоз огромно, колкото способността му да хеджира против инфлация. Исторически видяно (но не винаги) инвестицията в злато резервира цената си и даже се покачва малко в цената, когато инфлацията визира по-голямата стопанска система. Това го прави изключително потребно в този момент, когато представянето на акциите е неравномерно и спестяванията за пенсиониране са намалели. Просто се уверете, че инвестирате в точната сума, защото прекалено много или прекомерно малко може да компенсира евентуалните облаги.

Научете повече за опциите си за вложение в злато тук.

За да разнообразите портфолиото си

Златото може да бъде превъзходен метод да диверсифицирате портфолиото си, като ви дава буфер, когато други вложения се показват едва. Въпреки това, златото в действителност не е инвестиция, носеща приход, колкото инвестиция, която пази това, което към този момент имате. Така че до момента в който златото може да бъде от изгода за инвеститори от всички възрасти, сумата, която влагате в портфолиото си, ще варира според от персонални фактори. Повечето специалисти предлагат да го ограничите до 10% от портфолиото си, само че може да бъде даже по-малко от това според от вашия инвеститорски профил.

За осезаеми изгоди за сигурност

Акциите и облигациите могат да бъдат страхотни запаси за тези, които желаят бързо да усилят парите си. Но вложенията с бърза възвръщаемост идват и с капацитет за бързи загуби и може да не е толкоз елементарно да продавате акции и облигации, когато желаете. Но физическите златни кюлчета – без значение дали са закупени от Costco, Goldco или друга златна компания – не идват със същите ограничавания. Като такива, те оферират осезаеми изгоди за сигурността, които вложителите могат да видят и допрян (и елементарно да продадат, в случай че е необходимо).

Изводът

Навлизането на Costco на пазара на златни кюлчета единствено акцентира това, което доста опитни вложители към този момент са знаели тази година – златото е превъзходен метод да отбраните парите си в този момент. Поради способността му за хеджиране на инфлацията, потребление за диверсификация на портфолио и осезаеми изгоди за сигурността, може да има смисъл за възрастни хора и доста други възрастови групи да купуват злато в този момент. Започнете тук през днешния ден!

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР