Винаги сме се чудили дали памперсите имат срок на годност.

...
Винаги сме се чудили дали памперсите имат срок на годност.
Коментари Харесай

Имат ли памперсите срок на годност

Винаги сме се чудили дали памперсите имат период на валидност. Това в действителност е доста рационален въпрос, в случай че имаме остарели пелени за еднократна приложимост и не знаем дали можем да ги използваме, когато се появи бебе номер две, три или четири. Или може би обмисляме да подарим неотворени, остатъчни памперси на другар или родственик.

Знаем, че бебешкото мляко има период на валидност и даже бебешките кърпички могат да изгубят влага с времето. Но що се отнася до пелените, нито ние, нито нашите другари, семейство и даже нашият педиатър нямат визия дали " изтичат " в миналото.

Честно казано, това е въпрос, за който множеството хора в никакъв случай не се замислят. Ако търсим онлайн за отговор, няма доста налична надеждна информация. Добрата вест е, че към този момент не е нужно да гадаем. От Health Line се свързват с отделите за обслужване на клиенти на двама от огромните производители на пелени за еднократна приложимост (Huggies и Pampers) и общият им отговор е: не, памперсите нямат период на валидност. Това се отнася и за еко пелените.
 Снимка 596465

И става въпрос и за отворени, и за неотворени пелени. Като книжен артикул, памперсите имат обаче някои дребни забележки след прочут интервал от време. И въпреки механически да не " изтичат ", производителите предлагат да ги използваме в границите на две години след покупката.
 Мръсният въздух, плацентата и по какъв начин поврежда неродените бебета
Мръсният въздух поврежда и неродените бебета

Какви са следствията

Ефекти на времето върху памперсите

Цветът, абсорбцията и еластичността са фактори, които би трябвало да имаме поради при пелени, по-стари от няколко години. Тези проблеми не значат, че са рискови за здравето на децата, само че просто би трябвало да имаме едно мислено за дребните недостатъци. 

Ако памперсите са на повече години, евентуално към този момент няма да са бели, а по-скоро ще имат лек жълтеникав нюанс. Това е нещо, което нормално се случва с хартиените артикули с течение на времето, заради излагане на светлина и въздух. Но макар че жълтите пелени наподобяват необичайно, те са безвредни за приложимост и могат да бъдат също толкоз ефикасни, колкото и тези в новата опаковка.
 Снимка 596463

И в случай че цветът не трябва да ни тормози, то сигурно би трябвало да обърнем внимание на попиващите им качества. Има вероятност абсорбиращият материал да се разпадне с времето. В резултат на това пелените могат да станат по-малко ефективни и да доведат до протичане.

Ако видим подобен недостатък, по-добре е да не ги използваме, а да си вземем нов пакет. По този метод дупето на нашето бебе ще остава допустимо най-сухо, което може да помогне за попречване на обриви.
 Сладката експанзия, желанието ни да мачкаме дребни бебета и животинки и какво съставлява тя
Защо желаеме да " смачкаме " всичко малко и сладко

Микс от страсти

Възможно е по-старите памперси да имат и по-разхлабен ластик към крачетата, което прави пелената и по-малко ефикасна, защото пропуща. Понякога има проблем и със самозалепващата лента, употребена за задържане на пелените, защото лепилото изсъхва и се втвърдява.

Как да ги съхраняваме

Тъй като задачата е да поддържаме пелените в положително положение, тъй че да не изгубят успеваемостта си, значимо е да знаем верния метод за съхранението им.
 Снимка 596462

Pampers предлагат да ги държим в " зона, предпазена от рискова топлота и мокрота ". Компанията поучава също да са на място с температура не по-висока от 29.4°C. Твърде доста топлота може да компрометира самозалепващата се лента.

Ако имаме повече пелени, в сравнение с ще ни трябват, хубаво е да са добре запечатани в истинската им опаковка. Това отстрани директното излагане на светлина и въздух, което спомага за понижаване на резултата на пожълтяване.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР