Винаги сме подкрепяли действията на всички евроатлантически държави в борбата

...
Винаги сме подкрепяли действията на всички евроатлантически държави в борбата
Коментари Харесай

Борисов за санкциите на САЩ: Не проумявам недомлъвките на някои политически лидери

Винаги сме подкрепяли дейностите на всички евроатлантически страни в битката с корупцията. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов на ексклузивен брифинг във връзка оповестените през вчерашния ден два санкционни листата от Съединени американски щати, в които фигурират Васил Божков, Делян Пеевски, обвързваният с него Илко Желязков и следени от тях над 60 компании, а също и някогашният зам.-министър на стопанската система Александър Манолев, Красимир Томов и Петър Харалампиев от Агенцията за българите в чужбина. Именно поради тази наша поддръжка и поради битката с престъпността и корупцията, в годините от основен секретар, бях определен за кмет на София, а по-късно имахме и десетки победи на всички вероятни избори, подсети той при започване на брифинга, на който дружно с него присъстваха Даниел Митов и някогашният външен министър Екатерина Захариева.

" Ако би трябвало да поемем виновност за нещо, това е за нашия зам.-министър и член на ГЕРБ Манолев. Когато избухна абсурдът с къщите за посетители той бе отхвърлен като министър и изведен от партията, а Илко Желязков Захариева (б.р. Екатерина Захариева) го е уволнявала 2 пъти. Аз с него не съм се виждал и не съм се срещал с него. За другите няма да разясня, тъй като тъкмо по време на нашето ръководство те бяха задържани ", сподели още водачът на ГЕРБ, визирайки явно Красимир Томов и Петър Харалампиев. " По време на нашето ръководство бяха задържани даже и министри, а ние единствено казвахме " поддържаме работата на службите и прокуратурата, до момента в който най-сетне се стигна благодарение на доста партньорски служби до разплитането на шпионския скандал ", напомни още той.

" Не мога да проумея недомлъвките на някои политически водачи. Аз моите връзки с Пеевски от дълго време съм ги декларирал и те са чисто политически и постоянно са били свързани със смесените региони и постоянно сме подпомагали другите кметове от ГЕРБ, а те там са единствено на Движение за права и свободи. Нито имаме компании, нито имаме общ бизнес. Никога не сме получили стотинка от лицето Божков ", заяви Борисов във връзка първите политически реакции у нас след разгласяването на глобите от страна на Съединени американски щати.

Бившият министър председател уточни и образци за положително съдействие на неговото държавно управление с Америка. " С президента Обама в Белия дом начертахме проекта за битка с тероризма и ние първи признахме военното крило на Хисбула за терористична организация. Миналата година с президента Тръмп сме обсъждали всички геополитически планове и сме имали цялостно съвпадане на общите ползи. Превъоръжаването на армията с Ф-16, а единствено месец преди да напуснем ръководството подписахме 2 стратегически меморандума с помощникдържавните секретари по 5G и по стратегическата защита. Винаги като партия сме поддържали най-хубави връзки с сътрудниците от Съединени американски щати ", сподели Борисов.

Той разкритикува служебното държавно управление, че към момента няма изнесени доказателства по абсурда с подслушваните политици. Посочи, че към този момент има и първа оставка - тази на началника на кабинета на вътрешния министър. Елена Фичерова подаде оставка през вчерашния ден. Назначението й провокира остри реакции, тъй като тя е измежду учредителите на партията на Васил Божков " Българско лято " и даже е в ръководството на партията. " Напуска откакто към този момент всичко, което я е интерсувало в Министерство на вътрешните работи и службите го е взела, с цел да осведоми този, който я е пратил там ", сподели Борисов. Според него оставка трябва да подаде и шефът на Национална агенция за приходите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР