Винаги сме пазили правото на протест, но имаме нужда от

...
Винаги сме пазили правото на протест, но имаме нужда от
Коментари Харесай

Макрон призова към спокойствие след френския конвой на свободата

" Винаги сме пазили правото на митинг, само че имаме потребност от естетика и доста групова благосклонност ". Това съобщи френският президент Еманюел Макрон пред вестник Ouest France, като в същото време прикани за успокоение.

Изявлението бе направено във връзка на така наречен " Конвой на свободата " против наложителната имунизация, който шества и в тази страна. 

Премиерът Жан Кастекс беше по-откровен. " Гражданите имат право да стачкуват, само че не и да блокират столицата ", сподели той.

Припомняме, че парижката полиция разгласи, че няма да пусне в столицата така наречен " ескорт за независимост " на френските водачи, протестиращи против Коронавирус рестриктивните мерки.

Демонстрантите потеглиха от Южна Франция в сряда. Предвижда се " конвоят за независимост " да се събере в Париж и Брюксел, където водачите да изискат преустановяване на рестриктивните мерки поради ковид по образеца на стачкуващите, блокирали канадската столица Отава.

Протестиращи пътуват от разнообразни градове в цяла Франция.

Парижките управляващи оповестиха, че на протестиращите ще бъде неразрешено да влизат в столицата от 11 до 14 февруари заради риск от публични вълнения.

Шофьорите, които нарушат заповедта да не стачкуват в Париж, рискуват да получат две години затвор и санкция от 4500 евро, а шофьорската им брошура да бъде отнета.

В началото на месеца канадски водачи на камиони се събраха на протест против имунизациите в Отава. Те блокираха придвижването в целия град, което принуди доста локални предприятия да затворят. Наложи се кметът на канадската столица да разгласи изключително състояние в града.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР