Винаги сме казвали, че Румъния и България действат заедно в

...
Винаги сме казвали, че Румъния и България действат заедно в
Коментари Харесай

Румънски евродепутат пред Euronews Bulgaria: Не искаме да се отделим от България за Шенген

„ Винаги сме казвали, че Румъния и България работят дружно в тази област, тъй че да, действаме дружно. И постоянно сме казвали, че ние като румънци желаеме България да се причисли към Шенген дружно с нас . Това е добре за България, добре е за Румъния, добре е за Европейския съюз. “

Това сподели в особено изявление за Euronews Bulgaria румънският евродепутат Зийгфрийд Мурешан (ЕНП). Той изрази поддръжка и за самодейността на своите български сътрудници, които желаеха от Европейската комисия да разясни дали българо-румънската граница по Дунав се счита за морска или не.

„ Надяваме се, че тази граница също може да бъде отстранена. Ето за какво самодейността на българските сътрудници е доста добра. Аз я поддържам. Комисията би трябвало да обясни това. Надявам се, че можем да реализираме цялостно унищожаване на границите по всички сухоземни граници допустимо най-скоро и в случай че Комисията стигне до заключението, че граничният надзор по Дунав може да бъде отстранен преди този момент – още по-добре , бихме желали да го забележим отстранен допустимо най-скоро. Това би помогнало изключително доста на товарните коли от двете страни на Дунав, както в България, по този начин и в Румъния “, разяснява Мурешан.

Румънският евродепутат разяснява още перспективете за евроинтеграция на Молдова, проблемите с вноса на селскостопанска продукция от Украйна, по какъв начин ще се отрази възходът на евроскептичните партии върху метода, по който действа Европейския съюз, и други.

 

Целия диалог може да гледате петък заран в „ Добро утро, Европа “ единствено по Euronews Bulgaria!

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР