Винаги сме били с ясна програма и с ясни принципи,

...
Винаги сме били с ясна програма и с ясни принципи,
Коментари Харесай

Кирил Петков: Няма да се махна от пътя на задкулисните играчи

" Винаги сме били с ясна стратегия и с ясни правила, които следваме. Крайната цел е публичните средства да отиват в помощ на хората, които ги заплащат, а не в шепа хора, които желаят да ги откраднат. Борбата против мафията не е самоцел. Първата стъпка беше да осветлим. Втората - да създадем държавно управление, свободно от подмолни връзки. Успяхме да сме първа политическа мощ, само че не успяхме да сме болшинство, което да разреши да работим с самостоятелни съдружни сътрудници. Първоначално не знаехме за зависимостите на Има Такъв Народ ".

Това сподели пред БНР министър председателят Кирил Петков, който се чака на следващия ден да подаде оставка на държавното управление.

" Това, че не сме подготвени да създадем покупко-продажби със задкулисието, ни докара до тази позиция... Лексиката към задкулисието няма да бъде олекотена ".

По думите му " на хората не им трябват политици, които да им приказват по тв приемника, а откъм гърба да ги крадат ".

Той разяснява взаимоотношенията с президента Румен Радев:

" Последните ми остри реплики по отношение на президента бяха на следната база - когато имаш избор на съмнение и предложение, което пази българския интерес, когато в същия този ден като министър председател извършвам обещанието си това да мине през Народното събрание, ти да застанеш с остра позиция против нас, макар че няма смисъл от това... възприятието беше - " този президент какво мисли в този миг, не вижда ли, че има политическа неустойчивост ". Това беше изненадващо и фрапиращо. Ако някой се е объркал, че можем да сме хора на някого и да изпълняваме нещо срещу волята си, няма по какъв начин да се случи... Аз чакам по-отговорна позиция, когато сме в политически риск за цялата нация ".

В предаването " Политически НЕкоректно " Кирил Петков изрази терзание, че едно бъдещо служебно държавно управление може да върне България към " Газпром ".

" Ние не сме спрели да споделяме на " Газпром " да си извършват отговорностите по контракта. Въпросът не е рубли или не рубли. Въпросът е каква е тактиката на България, в случай че сме подвластни от " Газпром ", а " Газпром " спре подаването ".

Петков съобщи още веднъж, че до момента в който хора, свързани с корупция и със задкулисие, са на масата за договаряния, Политическа партия няма да води разговор с тях:

" Политическа партия няма да договаря със Слави Трифонов, с Бойко Борисов, с Делян Пеевски и с Костадин Костадинов. С Демократична България и с Българска социалистическа партия имаме разговор. Ние не желаеме избори. Но няма да платим цената някой подмолен състезател да продължи да управлява публичните средства... Мечтая да видя държавно управление и парламент, които не се управляват от кукловоди, а водачите да са самостоятелни. Ако подмолни играчи, които се пробват да не престават да крадат публичните средства, кажат - " махни се от пътя ни ", аз няма да се махна. Хората, които имат проблем с Политическа партия, с мен като министър председател, с Асен Василев като финансов министър, са тези, на пътя на които застанахме, с цел да не изхарчат публичните средства по остарелия метод ".

По думите му в бъдеща коалиция, в която Политическа партия ръководи, партньорството с Демократична България е 100%.

" Следващи избори ще бъдат референдум с въпрос - каква България желаеме? На мафията? Или на напредъка? Дойде време разделно ".

ПП дефинира като стъпка напред машинното гласоподаване и няма да поддържа връщане на хартиените бюлетини.

Във връзка с решението за Северна Македония Кирил Петков съобщи, че Скопие към този момент има избор за личното си бъдеще, а България не може да носи отговорност за всички.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР