Винаги сме били едно семейство, а само на 60 км

...
Винаги сме били едно семейство, а само на 60 км
Коментари Харесай

Пред конгреса на ЕНП Борисов поиска от Австрия да види опашките на Дунав мост

" Винаги сме били едно семейство, а единствено на 60 км от тази зала е " Дунав мост ", където с километри стои опашка от ТИР-ове ", сподели Борисов и прикани австрийските политици да отидат сами и да видят антизелената среда, която съществува там. " Шофьорите на ТИР-ове прекарват денонощия. Колегите от Австрия да отидат и да видят каква антиекологична, антизелена среда е към тях. Това не е 21-и век, това не е методът, по който би трябвало да работи Европа! ", възкликна Борисов в наличието на водачите на ЕНП и на председателката на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен.

" Каквито и вътрешнополитически проблеми да има една страна, тя не би трябвало да ги взема решение през другите страни ", добави той, а думите му бяха посрещнати с овации от залата. После се обърна към австрийската делегация: " И вие сте прави. Аз давам обещание, че ние ще създадем и го вършим, тъй че австрийците да бъдат сигурни за границите. Обещавам и апелирам, тъй като нито България, нито Румъния заслужават на моста с денонощия да стоят живи хора. Нали всички сме зелени? Това са работещи мотори, без санитарни възли ", продължи да споделя за тежката обстановка по границата поради това, че Австрия ни спря да получим достъп до Шенген и по суша. 

Очаква се по-късно през днешния ден водачът на ГЕРБ да организира среща с канцлера на Австрия, на която главен акцент ще е тъкмо този въпрос и сигурността по границите на Европейски Съюз.

Лидерът на ГЕРБ подчертава и на помощта, която страната ни е изпратила за Украйна в помощ на съпротивата й против съветската експанзия. Борисов беше безапелационен, че ние сме дали доста повече, спрямо други по-богати европейски страни.

" Макар и с нерешително държавно управление, само че доста мощен парламент, България, която разполагаше с стар вид руско въоръжение, която разполагаше с стар вид руско въоръжение, България може да каже, че е дала и помогнала на Украйна доста повече от огромните и богатите страни на Европа - с муниции, тъкмо каквито им трябват, с танкове, бронетранспортьори, артилерия, с всичко, което българският парламент реши и изпрати за Украйна. И плюсът е, че непосредствено отива на фронта, защото украинските бойци и офицери тъкмо с такова оръжие разполагат ", посочи водачът на ГЕРБ. " В тази кръвопрлолитна война България направи доста повече от други по-богати страни ", безапелационен беше Борисов. 

Той регистрира, че сме постигнали диверсификация от съветското гориво и сме почнали строителство на новите реактори в АЕЦ " Козлодуй " с " Уестингхаус ". Днес със самочувствие мога да кажа, че се оправяме добре, заключи водачът на ГЕРБ.

Лидерът на ГЕРБ разгласи, че делегацията на партията изрично ще гласоподава Урсула фон дер Лайен да бъде претендентът на ЕНП за нов мандат отпред на Еврокомисията.

" Сега е моментът. Сега ни би трябвало мощен ръководител на Европейска комисия ", сподели той по адрес на Фон дер Лайен. " Днес би трябвало да гласуваме. ГЕРБ ще даде всичките си гласове за теб ", обърна се към сегашната шефка на Еврокомисията Борисов. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР