Винаги ще има напрежение между партньорите в управляващата коалиция, защото

...
Винаги ще има напрежение между партньорите в управляващата коалиция, защото
Коментари Харесай

Политологът Марая Цветкова разкри кое е алибито на сглобката

" Винаги ще има напрежение сред сътрудниците в ръководещата коалиция, тъй като самата коалиция се роди от едно такова напрежение, само че в случай че мога по този начин да се изразя, те, сигурно са обречени да изкарат още малко дружно най-малко. Могат и да се оплакват от настоящето състояние, само че има редица фактори - вътрешни и външни, които ги принуждават да работят по някакъв метод дружно ", сподели политологът Марая Цветкова. 

" Комуникацията с " " (ПП) постоянно е била сложна. В предходната коалиция, където участваха с " " (ИТН), и " " (ДБ) също имаше такива проблеми. Дори съобщаваха, че по никакъв метод не са били осведомявани за неща, като да вземем за пример ареста на водача на Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 година

От друга страна, също не са най-хубавият съдружен сътрудник, тъй като те са привикнали съдружните им сътрудници да бъдат само и единствено някакъв придатък, който няма мнение за нищо. И двете страни носят своята тежест и отговорност при взимането на решения ", сподели тя пред БНР.

" Темата за правораздаването да вземем за пример сплотява обединението ", безапелационна беше Цветкова.

" Факт е, че има доста рецензии към това държавно управление и самите участници в него доста добре схванаха, че техните последователи няма да им спестят рецензиите, в противен случай - изискват още повече от тях, което е добре единствено за самите жители и не толкоз добре за самите партии. 

" Основно оправдание на въпросната " сглобка "  е, че в случай че тя се разпадне, се връщаме в обстановка, която не знаем какъв брой още ще ни ръководят служебни кабинети ", добави Цветкова. 

" Президентът се пробва да бъде съпротива на това ръководство, само че президентският инструментариум не го разрешава дотам, до каквато на него му се желае ", безапелационна бе тя. Според нея е дошъл моментът Радев да реши дали желае да сътвори партия и да взе участие в политическата борба: 

" Досега той опитваше да прави някакъв некадърен политически инженеринг, от който в действителност са част и Политическа партия. Нека не забравяме, че нейните водачи в действителност са част от отрочетата на Радев. Хубаво е да се кара на децата, само че да е мислил малко преди този момент по какъв начин да ги възпитава, в случай че толкоз недоволства ". 

Различия или консенсуси ни чакат през новия политически сезон:  " Със сигурност би трябвало да има един най-малко от консенсуси и взаимни отстъпки, които да разрешат страната да премине и през локалните избори с съществуването на работещо болшинство в Народното събрание и работещо държавно управление ". 

" За локалния избор сигурно ще има всякакви организационни спънки. Това с машините е една от страните.

Знаете, че и купеният и следения избор са много по-силно застъпени. Аз ги приканвам да останат отпред на страната и по време на тези локални избори, тъй като администрацията би трябвало да смогне и да провежда добре тези избори, тъй като ние, общо взето, не можем да желаеме по-късно оставки на кметове и на общински съветници по този начин, както желаеме оставките на държавните управления ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР