Винаги се удивлявам, че проблеми, които се включват в подобни

...
Винаги се удивлявам, че проблеми, които се включват в подобни
Коментари Харесай

Демерджиев: Твърдения в доклада на САЩ за България не са актуални

„ Винаги се учудвам, че проблеми, които се включват в сходни отчети, стават проблеми едвам откакто попаднат там. За тези проблеми говорихме 2019–2020 година. Хората излязоха на улиците. Сега, когато са отразени в отчет на друга страна, получават особена тежест. “

Това сподели вътрешният министър и вицепремиер Иван Демерджиев във връзка публикувания преди дни отчет за България на Държавния департамент на Съединени американски щати . По думите му в тях се показва, че „ напъните на държавното управление не са задоволителни – има забележителен растеж на разследваните лица, само че няма неоправдателни присъди “ .

„ Полицията превишаваше пълномощията си във връзка с жителите, биеше ги. Властите и прокуратурата тогава си затвориха очите. Днес същата тази полиция превежда възрастни хора през пешеходна пътека. Жандармеристите, които участваха в такива дейности, оказва помощ на хората. Тази констатация не е меродавна сега “ , разяснява Демерджиев по отношение на констатациите за полицейски произвол пред „ bTV “.

„ Обвиненията в корупция, които валят върху полицията – за какво не се питат другите системи – разследване, прокуратура. Защо откакто вършим хиляди проби за приложимост на алкохол и наркотични субстанции, а случаите са единични, в които са установени нарушавания, никой не прави проби в другите системи? “ , попита вицепремиерът. По думите му всеки един от служителите на реда, които са взели участие в каналджийството и трафик на хора , са били осъдени.

„ В битката с корупцията в системата се активизираха извънредно доста дейностите на „ Вътрешна сигурност “. Има много хора с формирани дисциплинарни производства, само че и много арестувани чиновници, в това число от „ Гранична полиция “ “ , акцентира Демерджиев.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР