„Винаги се удивлявам, че проблеми, които се включват в подобни

...
„Винаги се удивлявам, че проблеми, които се включват в подобни
Коментари Харесай

Демерджиев за доклада на Държавния департамент: За тези проблеми говорихме още през 2019 г.

„ Винаги се учудвам, че проблеми, които се включват в сходни отчети, стават проблеми едвам откакто попаднат там. За тези проблеми говорихме 2019 – 2020 година Хората излязоха на улиците. Сега, когато са отразени в отчет на друга страна, получават особена тежест. Документите не споделят нищо ново, само че има едно недоумение в тях – разяснява се, че напъните на държавното управление не са задоволителни - има забележителен растеж на разследваните лица, само че няма неоправдателни присъди “

Това съобщи вътрешният министър и вицепремиер Иван Демерджиев във връзка публикувания преди дни отчет за България на Държавния департамент на Съединени американски щати.

„ Полицията превишаваше пълномощията си във връзка с жителите, биеше ги. Властите и прокуратурата тогава си затвориха очите. Днес същата тази полиция превежда възрастни хора през пешеходна пътека. Жандармеристите, които участваха в такива дейности, оказва помощ на хората. Тази констатация не е меродавна сега “, съобщи пред bTV Демерджиев отностно констатациите за полицейски произвол в отчета на Държавния департамент.

„ Обвиненията в корупция, които валят върху полицията – за какво не се питат другите системи – разследване, прокуратура. Защо откакто вършим хиляди проби за приложимост на алкохол и наркотични субстанции, а случаите са единични, в които са установени нарушавания, никой не прави проби в другите системи? “, попита вицепремиерът.

Той уточни, че всеки един от служителите на реда, които са взели участие в каналджийството и трафик на хора, са били осъдени.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР