Винаги се сещам за теб във втория ден на лятото.

...
Винаги се сещам за теб във втория ден на лятото.
Коментари Харесай

Лятото, което промени всичко

Винаги се сещам за теб във втория ден на лятото. Не в първия. Първият е цялостен с еуфория, с обещания, с прекомерно доста фойерверки. Аз избирам втория летен ден, с цел да те поканя да нахлуеш още веднъж в съзнанието ми. Вторият летен ден е по-спокоен, оставя ти време да помислиш, да почетеш фрагмент от хубава книга, да вдишаш от уханието на липите и да се сетиш за оня човек, който промени всичко.

И за това лято, което промени всичко…

Защото всеки един от нас има по едно такова лято в живота си. Горещо, гръмотевично, изпълнено със боязън, пристрастеност, жадност за още и още. Лято, което не си очаквал, че ще преживееш. То не е от тези лета, които не искаш да свършват, нито пък е от тези, които си чакала нетърпеливо. То просто идва, случва се и те оставя прелестно зашеметена.

 лято жена iStock

Вкусът му е сладоледен, а ароматът му е на цъфнали липи, парещ асфалт и морска сол. В самия миг не осъзнаваш, че пред теб стои лятото, което ще промени всичко. Разбираш го по-късно… Когато върху бронзовите ти плещи се настани уютна жилетка и есенните листа стартират да шумолят под краката ти. Осъзнаваш, че към този момент нищо няма да е същото, когато щурчетата замлъкнат, гнездата на щъркелите опустеят и първият леден есенен дъжд ти спре дъха.

Ти мислиш ли за нашето лято, което промени всичко? Връщаш ли се към тези мигове, които се случваха пред очите на занимателен каданс? Тогава светът бе необятен, лятото безпределно, а ние даже не подозирахме какъв брой фантазии следва да сбъднем. Питаш ли се къде е това момиче, което крачеше самоуверено под липите? Което пукаше всички сапунени мехури и се смееше без капка позор? Виждал ли си я скоро? Питал ли си я защо копнее?

 лято жена iStock

Аз ще ти кажа защо не копнее тя. Тя към този момент не копнее за лета, които трансформират всичко. На човек му е нужно единствено едно такова лято в живота. Ние имахме нашето и не трябва да бъдем алчни. 

Сега жадувам за лета, които не се трансформират. Бавни, безгрижни, даже леко скучновати. Обикновени лета, изпълнени с уханни нектарини, розови домати и забавни диалози. Лета с повече слънце, по-малко грижи и доста смях. 

 лято жена iStock

Мечтая за лета, които не лишават хора от живота ми. Предвидими лета, които се усещат като една безкрайна почивка - със споделени моменти, солени целувки, изгорели нослета и сочни като любеница. Лета, в които бурите са мотив да останем у дома и да почетем, а слънчевите дни значат премеждие.

Благодаря на това лято, което промени живота ми. И добре пристигнало на лятото, което не желая да трансформира нищо!
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР