Винаги съветвам моите клиенти директно да подават сигнал до прокуратурата,

...
Винаги съветвам моите клиенти директно да подават сигнал до прокуратурата,
Коментари Харесай

Адвокат Петкова: Подавайте сигнали до прокуратурата, когато получавате заплахи за живота си

Винаги поучавам моите клиенти непосредствено да подават сигнал до прокуратурата, а не до полицията, когато получават закани. Това сподели в обедния блок " Добър ден, България “ на " Фокус “ юристът по гражданско право Силвия Петкова. " Ако сте в София, съседът ви заплашва с ликвидиране, способена ще бъде Софийската районна прокуратура. Ако живеете в Бургас, Варна и така нататък, надлежно способена ще бъде Бургаската или Варненската районна прокуратура. Хубаво е да имате очевидец. Вие ще твърдите, че съседът ви заплашва с ликвидиране, а той най-вероятно ще каже, че такова нещо няма. Именно заради тази причина е целесъобразно да има най-малко един очевидец, който да удостовери, че тази закана е отправена. Необходимо е тази закана обаче да провокира състоятелен боязън и да не е част от по този начин наречената нормална тирада на съответния човек “.

Заплахата за ликвидиране е сложна за доказване, самата прокуратура не може да преследва единствено въз основа на изказване от сигналиста, добави юрист Петкова. " Това е обикновено, тъй като може да се стигне до корист, тъй като просто не харесваме даден човек и да подадем сигнал до прокуратурата. Именно заради тази причина е належащо още едно удостоверение за това, че заканата фактически е отправена и тя е провокирала състоятелен боязън у потърпевшите, че може да бъде изпълнена “.

Работа на прокуратурата е да потвърди, в случай че този човек примерно има психическо разстройство, изясни юриста. " Процедурата минава през сигнал до прокуратурата, само че би трябвало да има добра аргументация, с цел да възникне подозрение у прокурора, че има такава заплаха. Естествено, тогава той ще изиска психическа оценка. Психиатърът би трябвало да да откри дали това лице е рисково за себе си или за близките. Едва тогава съдът може да наложи наложително лекуване. “

Първоначалният боязън да бъде подаден сигнал, поради това какво може да стане вероятно след това, откакто индивидът излезе от клиниката или от пандиза, води до тези резултати, които видяхме в последните месеци – убийството на Женския пазар и убийството на психолога, в умозаключение сподели Петкова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР