Винаги съм си мечтал да спечеля първата си титла от

...
Винаги съм си мечтал да спечеля първата си титла от
Коментари Харесай

Стан Вавринка с вдъхновяваща среща с български тенис таланти

Винаги съм си мечтал да печеля първата си купа от “Големия шлем” с бекхенд по правата и тъкмо по този начин стана, описа огромната звезда на младите ни тенисисти

Носителят на три трофеи от “Големия шлем” Стан Вавринка се срещна с част от най-хубавите български тенис гении сред 12 и 18 години. Младите тенисисти имаха опция в неналожителен диалог да се срещнат с една от най-големите звезди на тениса. Вавринка отговори на всичките заложени въпроси и сигурно срещата ще остави паметен спомен на бъдещите звезди на корта.

В другарски диалог Стан сподели на бъдещите български звезди, че единственият път към триумфа е „ да работиш крепко и да тренираш доста “. Талантите се оказаха същински тенис експерти. „ Смяташ ли, че успеха над Джокович на “Ролан Гарос” е моментът, в който ти потегли към върха? “, бе един от въпросите към трикратния първенец те. „ Винаги е прелестно, когато спечелиш първа купа от “Големия шлем”. Това е фантазия за всеки и когато я постигнеш, остава вечно в спомените ти “, бе отговорът на швейцарецът.

На срещата беше поканена елитна група от юноши и девойки, определени от БФТенис. Тенисистите, които попаднаха в тази група са: Росица Денчева, Денислава Глушкова, Катерина Димитрова, Стела Пеева, Динко Динев, Пьотр Нестеров, Иван Пенев, Дария Радулова, Антъни Генов, Даниела Димитрова, Гергана Топалова, Розалина Юсева, Адриан Андреев и Леонид Шейнгезихт. Голяма част от тази група родни гении съумя онлайн да се срещне с Вавринка. Децата върнаха поставения под номер 1 в схемата на Sofia Open в предишното му и го попитаха дали в миналото е възнамерявал да се трансформира в първенец от “Големия шлем”, примерно когато е бил на 14. „ Когато бях на 14 години, желаех да упражнявам допустимо повече и повече. Не съм си поставял за цел тъкмо какви трофеи би трябвало да печеля. Исках да последвам своя личен проект и своята лична линия. А триумфите пристигнаха след това “, сподели им швейцарецът.

 Sofia Open 2018 - Пресконференция на Стан Вавринка @@@
Като същински бъдещи експерти малчуганите се поинтересуваха и от техниката му на осъществяване на разнообразни удари и даже похвалиха бекхенда му с една ръка. „ Добър е, нали? Благодаря! Винаги съм си мечтал да печеля първата си купа от “Големият шлем” с бекхенд по правата и тъкмо по този начин стана “, сподели им Стан, като не спести и страстта си от осъществяването на уинър с този удар. Най-важният съвет, който българските гении получиха бе: „ Няма рецепта за стигането до върха. Трябва да тренираш доста и да работиш крепко! “.

След диалога с българските гении, Стан даде подпис върху постер на Sofia Open на всеки от младите тенисисти, които сигурно ще помнят този ден. Самият Вавринка им сподели, че след запознанството им ще чака вести за техни триумфи. А един ден – ще чака подписи от самите тях, неговите нови български другари.

В четвъртък след края на дуела на Стан Вавринка против Мартин Клижан младите тенис гении ще бъдат показани пред публиката в „ Арена Армеец “.

Снимки: Емона Цончева, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР