Винаги съм се дразнил, когато някой обещае с тежка дума,

...
Винаги съм се дразнил, когато някой обещае с тежка дума,
Коментари Харесай

Кирил Петков: Асен Василев ще е министър на финансите, Габриел - на външните работи, Тагарев - на отбраната

Винаги съм се дразнил, когато някой обещае с тежка дума, и след това почва да се оправдава за какво не си съблюдава обещанията. В нашата партия е приоритет да си съблюдаваме обещанията. Направихме го с първия мандат. С втория мандат поканихме Габриел, само че не си спазихме обещанието.


Това сподели съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков пред БТВ.

Трябва да се извиня, само че не скърбя ни минимум за тази обстановка - с 64 депутата от 240, и с кандидатурата на Габриел, която може да сбъдне европейските ни надежди; и която не е била тук от 2005 година и няма доста от греховете на ГЕРБ, беше компромис, който си заслужава.

Алтернативите всички ги знаем по какъв начин наподобяват. Нашият блян да сме почтени към гласоподавателите си остава.

Ние започваме на основата на акад. Денков, което предложихме. В последните два дни имаше хора, които канихме в предходния мандат и които ни отказваха, а в този момент виждат, че мандатът ще се осъществя, и желаят да се включат. Акад. Денков самичък дефинира какъв да е вътре, обаче, добави Петков.

Няма да има други хора от ГЕРБ в кабинета, само че ще има няколко промени, които ще бъдат на база на персоналните истории на всеки един от министрите.

Аз няма да съм министър, оставам в Народно събрание. Асен Василев ще бъде министър на финансите, посочи Петков.

И в първия кабинет имахме специалисти като проф. Тагарев, той ще.. уповавам се да остане, мисля, че ще остане, значим е в тази обстановка, защитата е основно значима за България. Може един или двама спомагателни специалисти, които ни отхвърлиха преди, в този момент да бъдат част от кабинета. Мария Габриел ще бъде външен министър поради тежестта, която има тя в Европа.

Оставили сме финалните диалози с министрите на Денков и Габриел. В момента се сглобява един доста мощен кабинет въз основата на началния, който ние показахме.

Това, което се разбрахме с ГЕРБ чисто политически, е, че базата е на Денков, и оставяме партньорството сред него и Габриел да проработи. Нямаме ангажимент за министри от ГЕРБ по никакъв метод, добави Петков.

Говори се единственият вицепремиер да е Габриел, а след това да се сменят - това е единствената смяна в структурата на Министерски съвет. Началният състав на кабинета се чака да продължи за задачите 18 месеца небосвод на държавното управление. Ако има предпочитание за промяна на министри, то и двете партии би трябвало да се съгласят за това, добави Петков. Когато имаш такава конкуренция и противоборство сред две сили, които си нямат доверие и не могат да създадат коалиция, стават тези съдружни благоприятни условия, и това постанова тази ротация. Това дава опция нито една от партиите да не може да постанова последващи промени. Те би трябвало да са на база на експертност, добави Петков.

Относно зам.-министрите ще употребяваме добър принцип - всеки самичък да събира екипа си. Човек влиза в една тежка задача и би трябвало да може да разчита на тима си, и всеки министър ще избере самичък заместниците си, като всеки от всякъде може да му предлага разнообразни специалисти. Но не му се постанова силово да се изяснява с политическите партии, посочи някогашният министър председател./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР