Винаги съм считал, че на масата на преговорите може да

...
Винаги съм считал, че на масата на преговорите може да
Коментари Харесай

Поколенията няма да ни простят, ако не намерим компромис, настоя Борисов пред Бучковски

" Винаги съм смятал, че на масата на договарянията може да се намерят решения . Сегашните и идващите генерации няма да простят нито на България, нито на Република Северна Македония това, че не сме намерили компромис, който да даде вероятност ".

Това съобщи министър председателят Бойко Борисов по време на срещата си със специфичния делегат на държавното управление на Република Северна Македония за България Владо Бучковски , извършена по-рано през днешния ден, оповестиха от Министерския съвет.

За да бъде открито стабилно и продължително решение на оставащите отворени въпроси в двустранните връзки , е нужен прагматичен, прям и доброжелателен метод, изразяващ се в съответни дейности, счита Борисов.

Той посочи, че за повишение на взаимно доверие е значимо връщането към прецизно и необратимо осъществяване на всички поети задължения от Договора за другарство, добросъседство и съдействие, подписан през 2017 година

" България постоянно е изповядала евроатлантическите полезности , по тази причина и по време на нашето председателство на Съвета на Европейски Съюз поставихме тематиката за европейската вероятност на Западни Балкани преди всичко ", съобщи министър председателят Борисов.

Той бе безапелационен, че България до този миг е положила всички старания страните от Западните Балкани да бъдат приобщени към НАТО и Европейски Съюз . Българският министър-председател напомни, че точно вследствие на поддръжката на България за европейското бъдеще на Република Северна Македония, бе подписан Договорът за другарство, добросъседство и съдействие.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР