Винаги съм считал, че на масата на преговорите може да

...
Винаги съм считал, че на масата на преговорите може да
Коментари Харесай

Борисов на срещата с Бучковски: Сегашните и следващите поколения няма да простят, че не сме намерили компромис

" Винаги съм смятал, че на масата на договарянията може да се намерят решения. Сегашните и идващите генерации няма да простят нито на България, нито на Република Северна Македония това, че не сме намерили компромис, който да даде вероятност ". Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата си през днешния ден със специфичния делегат на държавното управление на Република Северна Македония за България Владо Бучковски.

За да бъде открито стабилно и продължително решение на оставащите отворени въпроси в двустранните връзки, съгласно премиера е нужен прагматичен, прям и доброжелателен метод, изразяващ се в съответни дейности.

Министър-председателят Бойко Борисов посочи, че за връзките на взаимно доверие е значимо връщането към прецизно и необратимо осъществяване на всички поети задължения от Договора за другарство, добросъседство и съдействие, подписан през 2017 година

" България постоянно е изповядвала евроатлантическите полезности, по тази причина и по време на нашето председателство на Съвета на Европейски Съюз поставихме тематиката за европейската вероятност на Западни Балкани преди всичко ", уточни министър председателят Борисов.

Министър-председателят беше безапелационен, че България до този миг е положила всички старания страните от Западните Балкани да бъдат приобщени към НАТО и Европейски Съюз.
В този подтекст Борисов напомни, че точно вследствие на поддръжката на България за европейското бъдеще на Република Северна Македония, бе подписан Договорът за другарство, добросъседство и съдействие.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР