Винаги съм съжалявал. Той беше в Кобур, ние в Египет.

...
Винаги съм съжалявал. Той беше в Кобур, ние в Египет.
Коментари Харесай

Симеон Сакскобургготски Със Съдбовни Думи За България Навръх Националния Празник!

" Винаги съм съжалявал. Той беше в Кобур, ние в Египет. Майка ми тогава се притесняваше да отидем в Кобур. Само си кореспондирахме, за жал, в никакъв случай не съм го виждал ", сподели той за дядо си цар Фердинанд, който през 1908 година е оповестил декларацията.

" Митрополит Стефан, към този момент като екзарх, го посрещнахме с майка ми в този салон (в двореца " Врана " в София) - връх на цинизма - да дойдат да си изкажат съболезнованията за изтезанията, може би учтиво, само че отново в подтекста на това време, само че не се не помни ", разяснява Сакскобургготски.

" Аз съм постоянно " за " добросъседство и за метод, по който нещата да са естествени, връзките също и в интерес на съответните популации. Мисля, че е въпрос на разсъдък и на общи ползи. Всеки може да е уверен, че е прав във всичко, само че по този начин не стигаме на никое място ", съобщи той във връзка подписания контракт със Северна Македония за добросъседство.

" Не бива да се политизира и НАТО. Това е въпрос на една обща воля на дадени страни, където сме усетили, че ни е мястото. Това не изключва човек да бъде враждебно настроени против други. За страдание, доста хора по този начин го възприемат като сме в НАТО, НАТО до гроб и това е. Не бива да се абсолютизира и най-много да се трансформира в нещо политическо, което да е фактор за разкол с други страни, което е напълно неправилно за мен ", разяснява той участието ни в НАТО, което стана факт по време на неговото ръководство като министър председател.

" Аз си припомням, когато станах министър председател, по какъв начин някои съграждани ми внушиха, че би трябвало да се събори паметника на Съветската войска и аз тогава им отговорих, че в случай че по този начин всяко държавно управление се отнася към предишното, няма да има нито Триумфална арка, нито пирамиди, нито нищо ", добави Сакскобургготски.

" Това, което е потребно за България, го усещам като нещо естествено да го върша. Имало е и монархии преди 3000 години, имало е диктатури, републики и всевъзможни режими. Една парламентарна монархия мисля, че е най-демократичната система, само че това си е мое мнение ", добави той.

" Винаги може да е по-добре, само че може и да е по-лошо. Мисля, че би трябвало да се съобразяваме с действителността и да не сме толкоз черногледи. Да сме малко по-позитивни и с готовност нещата да се оправят. А не да се оплакваме и да се усещаме най-бедните ", изясни царският правоприемник.

" Да се усещам афектиран и то на народа, най-малко в мое лице - не в тази ситуация. Трябва да питате на първо място хората, които гласоподават. Но да давам аз някаква формула, това са също комбиниране от условия. Всяко нещо е релативно ", приключи той запитан дали е афектиран на народа, че са го избрали единствено за един мандат, а Бойко Борисов към този момент е три на власт.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР