Винаги съм призовавал за незабавно спиране и затваряне на външните

...
Винаги съм призовавал за незабавно спиране и затваряне на външните
Коментари Харесай

Борисов: Винаги съм призовавал за незабавно затваряне на външните граници на ЕС

Винаги съм призовавал за неотложно прекъсване и затваряне на външните граници на целия Европейски Съюз. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов, който пристигна в Народното събрание, с цел да отговори на обвиняванията от водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова за политиката на държавното управление, обвързвана с мигрантите.

 © Минко Чернев / Българска телеграфна агенция
В декларация от името на партията Нинова съобщи, че с политиката си страната ни заменя сънародниците си, които гони в чужбина, с бежанци.

„ Вчера в 21.00 часа имахме Съвет по национална сигурност, на който участваха и президентските съветници, службите на сигурност и сме разгледали всички елементи по тези тематики. Срещата в неделя е изключителна, не знам за какво са я създали. Днес, 14.45 ч. ще се чуя и с Виктор Орбан, в събота – с канцлера Меркел. По принцип няма такава процедура, рядко се прави, само че тя е отворена за всички министър председатели и канцлери, които желаят да вземат участие “, изясни Борисов.

„ Преди години, на всички препоръки, от което има и протоколи, аз съм държал една и съща позиция. За първи път аз им споделих, че би трябвало да създадем центрове за убежища и сигурност на територията на Европейски Съюз, наоколо до военните спорове. Една част от сътрудниците ме упрекнаха, че това било в интерес на Турция и на тези, които се бият в Сирия. Да, само че в Йордания има 2 млн. бежанци и те не са в Европа и чакат времето, в което да се върнат “, добави още той.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР