Винаги съм казвала, че в медицината не трябва да има

...
Винаги съм казвала, че в медицината не трябва да има
Коментари Харесай

Сестрата на премиера: В медицината не трябва да има политика

Винаги съм казвала, че в медицината не би трябвало да има политика. Този мораториум не трябва да се политизира.

Това разяснява за утринния блок на Нова телевизия сестрата на премиера Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила доктор Красимира Иванова, която повече от 35 години е в системата на опазването на здравето.

Сега тя работи като шеф на отделението по неонатология в столичната АГ болница „ Света София”.

Изказването й идва след бурните разисквания на мораториума върху новаторските медикаменти и пациентите с онкологични болести.

По думите й преди всичко би трябвало да се гледа изгодата за болния човек и с какво може да се помогне.

„ Това са страшни болести. Моето семейство е минало през целия този пъкъл - първо с майка ми, след това с татко ми, който умря от хепатит С поради кръвопреливане “, уточни доктор Иванова.

Според нея Здравната каса би трябвало да поема финансово всички новаторски лекувания при тежките и редките болести за пациенти, които са здравно обезпечени. Това е заслужено, счита сестрата на министър-председателя.

"Майка ми имаше рак. Тя беше и относително късно диагностицирана, когато имаше метастази в цялото тяло. Аз също минах по този път също. Много късно разбрах, че имам израстък в мозъка. Слава Богу той не беше толкоз заплашителен и съумях да оцелея ", показа още доктор Иванова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР