Винаги съм говорил, че Черно море трябва да остане зона

...
Винаги съм говорил, че Черно море трябва да остане зона
Коментари Харесай

Борисов пак поиска Черно море да е за платноходи на среща с Медведев

Винаги съм приказвал, че Черно море би трябвало да остане зона за търговия, туризъм, фериботи, платноходи, газопроводи – зона за мир ". Това сподели за следващ път министър председателят Бойко Борисов при започване на среща с съветския министър председател Дмитрий Медведев, която се състоя рамките на Първия каспийски стопански конгрес, който се организира в Туркменистан. Протоколното видео от началото на срещата е публикувано от държавните управления осведомителна работа.

Борисов е изтъкнал интереса на страната ни с Руската федерация да водим равнопоставен и взаимноизгоден двустранен политически разговор, при който се ръководим от своите национални ползи и в същото време се придържаме към общата политика на държавите-членки на Европейски Съюз и НАТО. Той е подчертал върху желанието ни да продължим да развиваме съдействието с Русия по предпочитаните за България въпроси в стопанската система, енергетиката, туризма, превоза, образованието, науката и културата, обществената политика.

Според държавната осведомителна работа енергийната тематика е била измежду акцентите на диалога. Борисов е отбелязал, че България води политика, която е ориентирана към гарантирането на енергийната сигурност, както за страната ни, по този начин и за Европейски Съюз. Българският министър-председател е подчертал, че диверсификацията е значим детайл за гарантирането на сигурността на газовите доставки в Европейски Съюз, а България работи интензивно по плановете за газови връзки със прилежащите страни. Пред Медведев, борисов е обърнал особено внимание на сериозната работа на българското държавно управление по отношение на реализирането на плана за газоразпределителния център " Балкан ".

На срещата е била разисквана опцията за реализация на АЕЦ " Белене " при поставените от българската страна условия. Заявления за присъединяване в актуалната процедура за избор на стратегически вложител по плана се одобряват до 19-ти август.

Според Борисов, в района ще възникне нужда от индустриални мощности, които да генерират чиста електрическа енергия на налични цени, отчитайки все по-амбициозните цели за понижаване равнищата на нездравословни излъчвания във всички браншове на стопанската система. В този смисъл АЕЦ " Белене " можела да се трансформира точно в подобен електроизточник за района.

Борисов е показал интерес за развиване на фериботни връзки сред пристанище Бургас и съветските пристанища Кавказ и Новоросийск за пътнически ро-ро фериботи.

Междувременно украинската страна организация УНИАН заяви, че Руската федерация е блокирала до 19 август пет зони в Черно море с повърхност от 118 570 квадратни километра, което повече от четвърт от територията на морето за военни учения.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР