Винаги работя със сърце и душа, а футболистите са тези

...
Винаги работя със сърце и душа, а футболистите са тези
Коментари Харесай

Томаш – човекът, който работи със сърце и душа

„ Винаги работя със сърце и душа, а футболистите са тези които заслужават похвалите “, доста евентуално е да чуете тези думи от Алекскандър Томаш в случаите, в които той приказва пред камерите и освен това - какъв брой пъти някогашният бранител използваше думата „ семейство “ в интервала, в който работеше във Верея, а в този момент когато е в другия тим от Стара Загора не е доста по-различно. „ Колективът “, коства ми се от там стартира всичко в работата на Томаш и екипа му, „ колективът “, който дружно с доста работа и себераздаване, изведоха Верея до незабравим сезон през предходната година и същия този „ колектив “ в този момент поведе и Берое.

Засегнахме миналата акция в Първа лига, тогава никой не очакваше нищо от Верея и на всичко извоювано трябваше да се гледа като добре пристигнало. Не бе такава настройката обаче на Томаш, Косьо Мирчев и Тодор Кючуков. Верея игра прелестен футбол, избави се надалеч преди края на плейофите и даже бе единствено на дузпа от място в евротурните. Заслугата за това показване въпреки и самия той да не искаше да се регистрира, бе значително на треньора.

През лятото триото Томаш и компания одобриха предизвикателсвото „ Берое “ осъзнавайки отлично, че упованията ще бъдат несравнимо по-големи, напрежението неимоверно по-изстискващо и към това прибавяме изискващите последователи на клуба. Така получаваме една съвършена рецепта за неуспех или най-малко предпоставки за доста компликации. И да, началото бе гладко и не изключително несъмнено. В първите 6 кръга Берое завоюва единствено два пъти, като не съумя да се оправи с градския противник още в откриващия ден на сезона. Скоро пристигна и първият огромен тест за зелените, домакинство против ЦСКА.

Загуба от армейците, която не че бе толкоз непредвидена, колкото разочарова държанието на футболистите. Поражението бе бързо наваксано след две победи в идващите два кръга, а на хоризонта се зададе тежка серия, включваща мачове против Левски, Лудогорец и Локомотив Пловдив. Този интервал видя единствено една точка като добавка към актива на старозагорци, извоювана против Левски и внезапно Берое бе изправен пред пропастта да навлезе в режим на свободно рухване, което щеше бързо да скапе усещането от построеното до тук. Към края на Октомври, отбора пропътува дистанцията от Стара Загора до Бистрица, с цел да се изправи против Витоша, а този мач можеше да се окаже мощно определящ за работата на Александър Томаш. Самият ментор бе направил 4 промени по отношение на 11-те, които изгубиха от смърфовете седмица по-рано.

Три точки, а подобрението занапред предстоеше. От тогава насам Берое е непобеден в лигата. В идващите си 5 мача тима реализира 3 победи и две равенства. Това що се отнася до сухата статистика и цифрите. Ако обаче погледнем дейсвията на Томаш или най-малко това което е очевидно зад завесите, то отчитаме доста работа която е отхвърлена, както и целенасочени решения. Какво имам поради? След серията отрицателни резултати, Томаш не се поколеба да направи промени в състава си и по-конкретно в отбраната – където като титуляр бе включен Камен Хаджиев и това се оказа отличен ход. Откакто някогашния защитник на Локомотив София играл за последно в Холандия е отчетливо първи избор за отбраната на Берое, отбора е позволил едвам 4 гола в 8 мача и партньорството му с Иван Иванов бързо се трансформира в едно най-силните в лигата. И това не са единствено празни изказвания, тъй като Берое има най-силната защита, в случай че от уравнението изключим топ три тимовете в класирането.

Следващото нещо на което няма по какъв начин да не обърнем внимание е представянето на Мартин Камбуров. Класата на легендата е вън от подозрение, само че той стартира някак постепенно и сепнато под Аязмото. Напоследък обаче някогашния футболист на Локомотив Пловдив откри най-хубавата си форма и се завърна към головете. Откакто Камбуров вкара против съседите от Верея, той не стопира да бележи, а неговите голове донесоха 8 точки от последните 4 кръга.

Като заключителен щрих към работата на Томаш, ще прибавим неговото изявление след равенството против Дунав вкъщи преди няколко седмици при което той не скри разочарованието си.

„ Мисля, че нашите футболисти, когато изоставен Берое, ще осъзнаят в какъв тим са били. Всеки един, който са прекарали в Берое, е бил на вятъра. “

След тези думи футболистите трансформираха държанието и отношението си, а това призна и самия треньор. Томаш знаеше какво приказва и по какъв начин да го сервира с цел да провокира реакция от своите фуболиси, каквато и получи. Очевидно предводителят на заралии бързо опозна състезателите си и към този момент знае най-добре по кое време, по какъв начин и какъв брой да изисква с цел да се стигне идващото равнище.

Четвъртото място за Берое след 18 изиграни мача, нито един миг в който в отбора да е изпаднал в рецесия или суматоха, съответни решения, които пращат клуба на една от дълго време позабравена земя, каквато е челото на класирането и един треньор подготвен със сърце у душа да продължава да работи в името на фамилията.

Сега Томаш и Берое гледат към идващия кръг и мач против Септември, а в дълготраен проект, както самият ментор обича да споделя „ следва доста работа “!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР