Винаги преди да тръгнем на път трябва да си направим

...
Винаги преди да тръгнем на път трябва да си направим
Коментари Харесай

Кесяков: Когато шофираме, въобще не трябва да отклоняваме погледа от пътното движение

Винаги преди да тръгнем на път би трябвало да си създадем равносметка какво желаеме. Първото нещо, което желаеме е да стигнем до мястото, където сме се запътили. Това сподели специалистът по пътна сигурност Алекси Кесяков в предаването " Денят на фокус “ по Радио " Фокус “.  

" Най-важното когато пътуваме по пътищата е да запазим успокоение, да сме смирени, тъй като главната цел ни е да стигнем до там, за където сме тръгнали, да се пазим от неприятните събития по пътищата, да караме деликатно, защитно “.  

Според специалистът вниманието и концентрацията когато караме са извънредно значими: " Когато участваме в придвижването, няма нищо по-важно от това, не би трябвало да се разсейваме. Въобще не би трябвало да отклоняваме погледа от пътното придвижване. Отклоним ли го за секунда, когато се върне погледът, ще види друга обстановка. Тогава от време на време е доста късно да се реагира. Всичко би трябвало да бъде подчинено на едно безвредно пътешестване. “  

Тапите са естествено нещо и хората не трябва да се изнервят от това, сподели още Алекси Кесяков, тъй като изнервеният човек става доста бързо жертва на обстановката.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР