Винаги обичам да казвам, че всичко, което се случва за

...
Винаги обичам да казвам, че всичко, което се случва за
Коментари Харесай

Кючюк: Трябва да спрем да седим на два стола и да сме лоялен член в организациите, в които членуваме

Винаги обичам да споделям, че всичко, което се случва за първи път остава в историята. Безспорно това посещаване има голямо значение – освен за България като страна, само че и за Европейски Съюз. Вижте какъв брой време към този момент тези, които не желаят Европейският съюз да се развива, да се интегрира в допълнение, да събира всички сили вътре във себе си и дружно с това да огледа малко геополитически, по-навън, отвън обичайните клишета - са опровергавани от триумфите на този съюз. Успя с Коронавирус пандемията да излезе обединен. Успя с помощта за Украйна. Успя с моралното предимство на своята мощ. Едно е политическа поддръжка да бъде давана на Украйна. Съвсем друго е да намерят европейските общества моралната мощ да продължат да дават тази поддръжка на Киев. И в последна сметка този съюз удържа всички тези вътрешни нападки, тъй като те не са дребни. Европейският съюз има своите лични проблеми, като всеки един различен съюз. Но това посещаване е доста значимо и за ролята на България, която би трябвало да играе през идващите години, да не кажа и десетилетия.

Това съобщи в ефира на Нова телевизия евродепутатът от Движение за права и свободи Илхан Кючюк във връзка с визитата на президента на Украйна Володимир Зеленски у нас.

Според него към този момент няма по какъв начин страната ни " да сяда на два стола ".

" България би трябвало да бъде, и е извънредно време да се случи, способен член на Европейския съюз, предан в организациите, в които членува. Т.е. ние не можем да приказваме на разнообразни гласове. Идеята, че би трябвало да бъде построена обща национална консенсусна позиция в НАТО и в Европейския съюз, е безусловно наложителна. Много пъти излъчвахме разнопосочни сигнали. По тематиката с Украйна също не бяхме доста непрекъснати ", уточни Кючюк.

" Това не може да продължава по този начин. И аз съм задоволен от обстоятелството, че напъните, които постави Движение за права и свободи в разнообразни измерения, най-много с основополагаща декларация и с позицията, изразена още преди две години, към този момент се трансформират в политика на нашата страна. И решенията се вземат в Народното събрание. Много е значимо, след толкоз дълго неявяване, да осъзнаем обстоятелството, че ние сме парламентарна република. И всички значими решения би трябвало да бъдат дебатирани и вземани в Народното събрание ", акцентира Илхан Кючюк.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР