Винаги ни е било любопитно как се раждат тенденциите в

...
Винаги ни е било любопитно как се раждат тенденциите в
Коментари Харесай

Бейзболната шапка като символ на власт

Винаги ни е било любопитно по какъв начин се раждат трендовете в облеклото. Едни са провокирани от световни промени като уклона към устойчиви тъкани да вземем за пример. Други са артикул на попкултурата, какъвто е казусът с един от последните трендове за зима 2021.

Говорим за по този начин известните бейзболни шапки, само че направени от кашмир или фина вълна.

А в основата на известността им през последния месец е сериалът " Наследници " на НВО. Платформата за мода Lyst отбелязва 45 % нарастване в търсенето на кашмирени бейзболни шапки от октомври насам, което съответствува с предстоящата премиера и първите серии от трети сезон на сериала на Джеси Армстронг.

За незапознатите споделяме небрежно, че става дума за битка за власт в най-могъщата медийна компания в Съединени американски щати Waystar Royco, благосъстоятелност на семейство Рой. Логан Рой (Брайън Кокс) към този момент е на напреднала възраст, само че отхвърля да трансферира контрола на някое от четирите си деца. Докато едно от тях - Кендъл Рой (Джеръми Стронг), не взема решение да си го извоюва.

Кашмирените шапки, които наложително са без лого на съответна марка, са знак на моментите, в които Логан пробва да се защищити, или на тези, в които Кендъл желае да комбинира небрежния им тип със непоколебим костюм, сходно на вътрешните битки, през които минава героят му.

От Guardian припомнят, че бейзболната шапка от дълго време се е трансформирала в доста повече от аксесоар за спорт. Използвана от елементарни служащи до президенти (Тръмп например), тя е знак на отбрана, принадлежност, власт или просто съществуване на средства. Кашмирените на марки като Brunello Cucinelli и Loro Piana костват над 2500 английски паунда.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР