Винаги, когато има проблеми с финансите на бюджета, най-лесното решение

...
Винаги, когато има проблеми с финансите на бюджета, най-лесното решение
Коментари Харесай

Експерт: Цените на горивата ще се задържат през следващите месеци

" Винаги, когато има проблеми с финансите на бюджета, най-лесното решение е да качим акцизите. Нека да забележим какво ще се случи с всички тези ограничения. Практически какво ще стане? - Премахване на нулевите ставки за данък на пробан-бутан и полутечен нефтен газ и увеличение на ДДС-то за метана. В цифри - 0,18 стотинки данък за пропан-бутана, 6 стотинки Данък добавена стойност - това прави 24 стотинки за литър ", коментира главният правист на Българска петролна и газова асоциация Светослав Бенчев в предаването " Денят ON AIR ".

По думите му във връзка с пропан-бутана към 110 млн. годишно ще влязат в хазната. " Това ще се отрази на потребителите, това са нормално по-бедните. По-добре е този нулев данък да се резервира. От друга страна, цените на горивата се стабилизираха ", сподели още Бенчев.

Пред Bulgaria ON AIR той акцентира, че пазарът е приел войната като естествена даденост в продължение на няколко месеца. 

" Доларът поевтинява, което значи повишение на курса на суровия нефт. Цените от 85 $ за барел Брент са относително естествени. Очаквам да се задържат, тъй като няма фактори, които да качат цената. Проблемът по-скоро ще пристигна есента или зимата, в случай че тя е студена ", счита гостът.

Бенчев разяснява и регламента за търговия с излъчвания в превоза и постройките, съгласно него той ще стане явен в границите на дни. " Общ нормативен акт, който ще даде опция на Комисията да създаде цялостна скица. Това ще бъде нещо сходно на схемата за търговия с излъчванията за въглищните централи. Лошото е, че няма да стартира със свободни квоти и това ще се отрази върху пазара ", уточни той и изрази терзание, че страната няма тактика какво ще вършим в превоза през идващите години. 

" Надявам се да получим някакъв тип дерогация от използването на тази скица. Другите нормативни актове, които се готвят, са да се откри най-хубавият метод те да работят за българската стопанска система. За бранш " Транспорт " даже няма написана тактика. От три години предлагаме на министерствата да кажем какво е нашето мнение. Такава е ситуацията ", обясни главният правист на Българска петролна и газова асоциация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР