Винаги има възможност, когато нещо не е предвидено, с решение

...
Винаги има възможност, когато нещо не е предвидено, с решение
Коментари Харесай

Шефът на НЗОК обясни за смъртността при COVID-19

Винаги има опция, когато нещо не е планувано, с решение на надзора на НЗОК, да се вземе решение. Става дума за трансплантация на сърце на млад мъж. Трансплантацията на сърце допреди няколко години се носеше от страната, напоследък ние отговаряме за това и заплащаме цялата процедура. Това съобщи шефът на НЗОК проф. Петко Салчев в предаването „ Денят онлайн “ по Нова нюз.

Във връзка с Коронавирус зоните в страната проф. Салчев съобщи лекари има, само че няма организация. Тази зона добавя здравната система и дава късмет на пациентите да потърсят помощ. Нито един лев не е отклонен. Сега с тази алтернатива лекарите-специалисти също могат да се включат и да оказват помощ на пациентите. Тези зони изместват триажните центрове, изясни шефът на НЗОК.

„ Промененият способ изискваше да има тъкмо избран график на работа, да има лаборатория и така нататък в този момент сме премахнали тези по-сериозни условия. До момента сме разкрили 88 Коронавирус зони в страната. Ние не сме админи, а договорни сътрудници и не можем да накараме някой принудително да подписа контракт с НЗОК в обитаемоте места, където няма такива. Коронавирус зоната е спомагателна опция за пациентите. Ако човек се почувства зле първо би трябвало да звънне на персоналния си доктор, и в случай че още е зле по-късно, тогава се обръща към Коронавирус зоната. Изписват се симптоматични медикаменти. Личният доктор не може да изписва от безплатните медикаменти за Коронавирус затруднения. Ние от НЗОК единствено управляваме решенията на Министерство на здравеопазването “, обясни проф. Петко Салчев.

„ Смъртността е демографски индикатор. Говорим за литалитет при пациенти с Коронавирус. Моето персонално мнение е, че ние не се имунизираме, не се пазим, не се обръщаме в точния момент към нашите лекари и влизаме в лечебни заведения в тежко положение “, счита шефът на НЗОК.

На въпрос за подправените имунизации, проф. Салчев призна, че не може да се откри това.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР