Винаги има трупове на мигранти по границата - зимата поради

...
Винаги има трупове на мигранти по границата - зимата поради
Коментари Харесай

Според властта: Мигрантска криза няма, има микрофони на Митрофанова, сеещи пропаганда

Винаги има трупове на мигранти по границата - зимата заради измръзване, лятото - от прекомерна приложимост на енергийни питиета, призна вътрешният министър Калин Стоянов
Темата за мигрантите разпали политическите пристрастености в Народното събрание. По искане на опозицията депутатите изслушват вътрешния министър Калин Стоянов и директорката на Държавната организация за бежанците Мариана Тошева.

От ПП-ДБ упрекнаха, че опозицията плаши популацията с " кремълска агитация " и цели дестабилизация на страната и ръководството, откриха Настимир Ананиев и Искрен Митев, представени от.

" Темата мигранти, бежанци е обичана на Кремъл, напълно естествено е " микрофоните на Митрофанова " да го внушават. Криза с мигранти и нарушители няма. Чужденци по улиците на София - това е неистина. Само един случай е имало за три месеца ", упрекна от трибуната Искрен Митев от ПП-ДБ. Той упрекна в корист с национализъм разнообразни политически обединения и настоя да узнае от вътрешния министър дали Министерство на вътрешните работи прави активност за разпространението на кремълска агитация в обществените мрежи.

" И аз ще се причисля към изводите, че няма проблем с мигрантската рецесия в България ", съобщи Калин Стоянов и повтори обстоятелствата, към този момент оповестени от Министерство на вътрешните работи, за случаите в центъра на София. Обясни, че за двата на " Витошка " има формирани досъдебни производства - едното е за лека телесна щета с хулигански подбуди, засяга той случая сред група българи с един техен другар от арабски генезис и друга група от чужденци. " Наблюдава се събиране на малолетни и малолетни, които се придвижват на групички, както българи, по този начин и непознати жители, следим през последните месеци. Шестима в първия случай, във втория случай 4 са арестуваните малолетни с голям брой престъпни регистрации. Вече са с повдигнати обвинявания.
 Снимка: Българска телеграфна агенция
Тройно е намалял мигрантският напън, заключи пред депутатите вътрешният министър.

" От началото на тази година досега 5200 опита за нелегално прекосяване на границата са предотвратени ", заяви той. За същия интервал на предходната година те са били 15 600. " Разликата е три пъти ", акцентира Калин Стоянов. Задържанията навътре в страната са 260, а за предходната година са били 1260, добави МВР-министърът.

Корнелия Нинова назова безочливост обстоятелството, че ГЕРБ оглавил митинга в " Овча купел ", след като по тяхно време зародил казусът с мигрантите и подписаното съглашение с Австрия за Шенген. Соцлидерката упрекна министъра в неистина, като откри противоречие в изнесените данни от трибуната и тези, изпратени от Министерство на вътрешните работи в отчет до депутатите.

" От този миг до края на чуването да не вярвате на нито една негова дума ", прикани лидерката на Българска социалистическа партия залата. В този миг от място й подвикваше засегнат Настимир Ананиев, като репликата му не се чу. Тази на Нинова от микрофоните на трибуната обаче се чу от всички.  " Я не ми хвани сметка! ", скара се лидерката на Българска социалистическа партия на депутата от ПП-ДБ.
 Снимка: Българска телеграфна агенция
И цитира информация на Министерство на вътрешните работи до депутатите. " Само през януари са задържина 396 жители на трети страни, от които 211 са открити в противозаконен престой навътре в страната. Същият министър сподели доскоро 260 лица ", разкритикува тя Стоянов.

Стоянов й отвърна, че не прави разлика сред данните за арестувани на вход, на излаз и навътре в страната.

" Не вършиме разлика сред задържане на вход, на излаз и навътре в страната, не ви е ясно. Състоянието по българо-турската граница в никакъв случай не е било толкоз умерено, както сега. И с миграцията ", отвърна министърът на вътрешните работи. И уточни, че ситуацията се е успокоила, откакто има усилване на първа линия по границата с 30% повече чиновници.

От Има Такъв Народ пък не повярваха на изнесените данни от директорката на ДАБ Мариана Тошева. Тошко Йорданов изрази удивление по какъв начин по този начин сега центровете на организацията са запълнени единствено на 43%, до момента в който единствено преди няколко месеца Тошева съобщаваше, че са заети местата в тях над 70%. Къде отиват тези хора, попита той.

Бургаската морга е претъпкана на 100% с трупове на бежанци, установи Тошко Йорданов. Опитват се импровизирано да ги погребват по общини в крайни региони на страната, добави водачът на ПГ на Има Такъв Народ. " Това успокоение ли е, съгласно вас? ", обърна се водачът на Има Такъв Народ към Мариана Тошева.

Вътрешният министър призна, че граничните служители на реда се натъкват постоянно на трупове на мигранти по границата.

" За страдание, и обратно в годините, постоянно има трупове на мигранти по границата - зимата заради заледяване, лятото заради приложимост на енергийни питиета ", призна вътрешният министър. За всеки от тези случаи има формирани досъдебни производства, работи се по тях ", добави Калин Стоянов, като посочи, че повода за гибелта е ясна, само че го вършат за всеки случай.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР