Винаги има такъв проблем в обществените медии – всички политици,

...
Винаги има такъв проблем в обществените медии – всички политици,
Коментари Харесай

Всички политици, които имат интерес да контролират медиите, имат свой човек в тях

" Винаги има подобен проблем в публичните медии – всички политици, които имат интерес да ги управляват, имат собствен човек. Винаги е било по този начин. Аз съм ги виждала в Българска национална телевизия, знам кои са били през годините в БНР. Това се случва и сега . Защото другояче господин Пеевски нямаше да знае, че тук има такова нещо. Въпросът е оттатък Пеевски по какъв начин да си споделяме когато нещо не ни харесва . Защото сега обстановката е безусловно блокирана. Каквото и да каже Програмният съвет със своите претекстове, те няма да бъдат чути от Волгин, тъй като Пеевски към този момент се е намесил в тази връзка. "

Това разяснява в изявление за Жана Попова, учител във Факултета по публицистика и всеобща връзка.

В отговор на въпрос трябваше ли да бъде свалено изявлението с съветския дипломат Жана Попова съобщи:

" Петър Волгин трябваше да има най-важната дума, когато се разисква този въпрос . Ако на този Програмен съвет той не е участвал, доколкото разбирам – по негово предпочитание, имаме проблем. Защото саморегулацията значи ние публицистите да можем да си кажем какво вършим. Петър Волгин позволява една неточност – че като имаш независимост на словото, би трябвало да правиш велики неща. Понякога той я употребява единствено с цел да нервира с едни и същи събеседници. Факт е, че в България няма доста хора, които да имат храброст или смелост, да не са глобени от работното си място, с цел да показват позицията си, само че аз помня оня Петър Волгин, който може да задава доста положителни въпроси и на Костадин Костадинов, и на Митрофанова за това какво прави нейната страна или нашата партия тук, в България. "

Попова посъветва " създателя на речите, туитовете на господин Пеевски да слуша малко повече радио ", тъй като " в случай че слуша радио, щеше да знае, че всички медии, които се интересуват от това по кое време Путин ще постави завършек на войната, имат репортери в Москва ".

По неверен метод беше обявена новината, че Петър Волгин е дал изявление на неразрешена телевизия, уточни преподавателят и попита " по какъв начин господин Пеевски гледа тази телевизия, като е неразрешена ".

Може да си доста добър политик, прелестен водач, само че когато тръгнеш да казваш на медиите и публицистите какво да вършат, имаш огромен проблем като ръководещ , разяснява Жана Попова във връзка изказванията на Делян Пеевски и на премиера Николай Денков по медийни проблеми. Когато в свободна страна се споделя на един публицист какво да приказва и какво да прави, това е проблем, счита тя.

" Вторият ми съвет е да не дават ум на ДАНС какво да ревизира . И третото – едното е свободата на медиите, другото – свободата на изложение на мнение. Ние сега имаме проблем с нашите медии – не е подобен, какъвто е в Полша, какъвто е в Гърция. "

" Държавни медии значи страната да ви споделя какво да говорите . Държавата по този начин и не направи фонда, от който да се финансират медиите. Ако ни се предложи добър вид и добър артикул, никой от тях няма да откаже ", сподели Жана Попова в предаването " Преди всички ".

Във война няма публицистика , акцентира още преподавателят във ФЖМК.

Законът за радиото и малкия екран е стар, само че не можем да сменяме целия закон, посочи Попова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР