Винаги има опасност от подкопаване на доверието в институциите. Но

...
Винаги има опасност от подкопаване на доверието в институциите. Но
Коментари Харесай

Близнашки : 4 години държавата ни е в агония

„ Винаги има заплаха от подкопаване на доверието в институциите. Но тя е в деяние, на дневен ред е от много време. Казвал съм, че в продължение на близо 4 години страната ни се намира в една фаза на мъка. Това е една мъчителна драма. Виждаме странни формули за ръководство – последно беше „ сглобката ” и какво ли не ". Това съобщи по Народоосвободителна въстаническа армия някогашният длъжностен министър председател проф. Георги Близнашки в отговор на въпроса има ли заплаха от подкопаване на доверието в институциите на фона на абсурда с някогашния основен секретар Живко Коцев и избора на Калин Стоянов за длъжностен вътрешен министър.

Той подсети, че „ с цел да управляваш, би трябвало да си спечелил изборите ”.

„ Демокрацията по формулировка е ръководство на болшинството. Като не си спечелил изборите – какви промени ще правиш? Затова е по-добре да има избори - политическите партии да се явят пред гласоподавателите и да ги убедят в своята справедливост и визия за бъдещето на страната, в сравнение с тази безкрайна мъка да продължава още веднъж и още веднъж ”, безапелационен е той.

На въпрос би трябвало ли да отпадне следствената загадка от законодателството – предложение, което се оказа препъни камък за подписването на съглашение сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС - той отговори:„ Категорично не. Предварително е ясно, че това ще бъде мотив за голям брой злоупотреби.

Отиваме към най-страшното допустимо събитие, а точно политизиране на правосъдната система. Това е резултатът от външното вмешателство във вътрешните работи на България.

Политизирането на правосъдната система опонира на всички трендове в границите на Европейски Съюз. Но у нас всичко се политизира. Виждате, че целия спор към тази рецесия се върти към вътрешния министър. Ние към момента сме в тези далечни времена, в които министър председателят най-често е бил и вътрешен министър, тъй като по този начин се подсигурява, че партията му ще остане на власт ”, акцентира проф. Близнашки.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР