Винаги има нещо за чистене вкъщи. Стандартните места, на които ...

Винаги има нещо за чистене вкъщи. Стандартните места, на които

7 неща, които винаги забравяте да почистите в дома си

Винаги има нещо за почистване у дома. Стандартните места, на които се събира нечистотия, са ясни. На тях евентуално наблягате при всяко почистване на дома. Няма по какъв начин да подминете антрето, тоалетната, банята, мръсните плотове в кухнята, уредите, които употребявате най-често. Да не забравяме и пода на всички места в дома. Освен тях обаче има още толкоз места, на които се събира нечистотия, само че които постоянно забравяме на почистим.Кои са местенцата у дома, за които не сте се сетили, че се нуждаят от разчистване?

Вентилационните отвори на сушилнята

При сушене на облеклата в сушилнята от тях се отделя уловения мъх, който минава през специфични дюзи. Ако не почиствате тези пътища, машината може да се затрудни в работата си или да се скапе с времето. Премахвайте постоянно отлаганията от власинки от облекла, тъй като в тях се задържат нечистотия и бактерии.

Пазарски чанти за многократна приложимост

Ако мислите за околната среда и не употребявате найлонови пликове при всяко извършване на покупки, това е похвално. Но би трябвало да помислите и за личното си здраве. Ако забравяте да перете чантите за пазар, които употребявате, направете го още в този момент. В тях се задържат всевъзможни нечистотии и патогени. Перете ги по-често, изключително в случай че пренасяте с тях пресни артикули, като месо, яйца, зеленчуци, млечни артикули, които не са фабрично опаковани.Поставки за четки за зъби

Банята е истински разплодник на бактерии поради влагата и топлината. Ето за какво там би трябвало да сте доста осторожни в почистването. Не забравяйте да почистите всяко кътче, в това число поставките за четки за зъби. В тях се задържа доста нечистотия, която може да се придвижи непосредствено в устата ви посредством миенето на зъбите с четката.

Решетката на канала на мивката

Ако в кухненската мивка сте сложили спомагателна решетка, която да улавя частици, с цел да не запушите канала, би трябвало да знаете, че тези решетки се нуждаят от доста постоянно разчистване. В тях се събират всевъзможни останки, които основават условия за разгръщане на бактерии. Не ги забравяйте. Дори да нямате спомагателна решетка, това отново постанова постоянно разчистване на дъното на мивката.
Филтри на климатици

Филтрите на климатиците задържат всички прахови частици, намиращи се в дома, в това число фините. В тях се задържат вируси, бактерии, акари и други замърсители на въздуха. Ако забравяте да ги почиствате постоянно, време е да започнете.

Съдомиялната

Не разчитайте, че цикълът на миене на съдовете е задоволителен да почиства постоянно и самата машина. Тя се нуждае от спомагателна стерилизация, с цел да е безвредна за здравето. Можете да пускате празен цикъл без съдове, само че с равни елементи оцет и вода, с цел да дезинфекцирате миялната.Метли, мопове, прахосмукачки

Почистващите уреди и принадлежности, с които чистите дома си, също се нуждаят от разчистване. В противоположен случай единствено разнасяте отначало събраната нечистотия.

Източник: az-jenata.bg
PromoMall.bg