Винаги има хора, които носят промяната в себе си. И

...
Винаги има хора, които носят промяната в себе си. И
Коментари Харесай

Васо Гюров: Винаги ще има хора, които променят света


Винаги има хора, които носят смяната в себе си. И както и преди, както и в този момент, както и за в бъдеще, постоянно ще има хора, които трансформират света.

Това сподели в изявление за БГНЕС Васил Гюров от „ Ревю ” – една от музикалните български групи, които доведоха смяната в България в края на ‘80-те.

[i]Култовите банди - Хиподил, Контрол, Ревю и Нова генерация се събират за първи път дружно на огромна сцена за исторически рок концерт в зала “Арена Армеец ”. На 21 април 2018 г (събота) именитите групи, основоположници на българския ню уейв и пънк рок и основатели на ъндърграунд културата в края на 80-те и 90-те години на предишния век, ще зарадват хиляди почитатели в истинските си сформира (доколкото това е възможно), както и с новите си попълнения. [/i]

Васил Гюров чака доста аудитория идната събота. „ А, че ще се получи добре не и се колебая, тъй като и четирите групи са тествани във времето и аз особено за себе си съм спокоен ”, сподели той. Музикантът счита, че имат щастието да разчитат освен на младите, които са нормално публиката за такава музика, само че имат и много по-улегнали почитатели и фенове. „ Винаги съм знаел, че има аудитория за тази музика. Тя е некомерсиалната - музика, която не се въздейства от рейтинги, от пазарни механизми и от всевъзможни други нелепости, измислени през последните 30 години, когато в международен мащаб музиката стартира леко да спада като равнище, приказваме като равнище същински, хубави части ”, съобщи басистът на група Ревю.

В български мащаб, т.е на републиканско равнище, съгласно него нещата са като на международно. „ Общо взето отново има хора, които вършат некомерсиална музика, които все пак вършат доста неща. Тоест, все пак има едни хора, освен в музиката, но и в доста изкуства, които вършат някакви неща, и има едни други, които пък гледат всичко, което се случва, да минава през материалното, през парите, само че когато това става първата движеща мощ, когато става въпрос за изкуство, и за просвета – това не е окей ”, счита Васо Гюров.

„ Винаги ще има хора, които трансформират света ”, уточни той и добави, че специалността им не е определяща, те са музиканти, артисти, политици… „ Реалностите зависят от всеки човек самостоятелно. Тоест, колкото по-рано схванат, всички хора, освен в България, че от тях зависят нещата там, където живеят - дали ще е градът, страната или в това число и входът дори, в който живеят… колкото по-рано схванат, че то тях зависи, от тяхната интензивност зависят нещата, толкоз по-добре. Това е неизбежна преживелица, която се случва рано или късно в по-цивилизованите обществата. Другият вид е към този момент разрастващите се страни, където нещата са по малко по-друг метод. За страдание ние към момента сме някъде по средата ”, разяснява Гюров.

[i]На дълго чакания концерт на 21 април в „ Арена армеец ” близо 40 музиканти ще се качат поредно на сцената, с цел да изпълнят може би за финален път онлайн в тези сформира, някои от обичаните за цели генерации паметни песни. “Бате Гойко ”, “Най-щастливият ден ”, “Под шарената сянка ”, „ Само двама ” и още доста класики ще звучат под мотото „ Въпреки всичко! ” – макар възбраните, макар омразата, макар егото, макар разделите, макар времето, макар състоянието… Интересен факт е, че всяка от тези групи навършва 30 години от основаването си през 2018 година. [/i] /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР